Програмата Adobe Premiere Pro - удобен инструмент, който ви позволява да правите различни манипулации с видеото. Една от стандартните му функции е корекция на цветовете. С негова помощ можете да промените цветовите нюанси, яркостта и наситеността на цялото видео или отделните му секции. В тази статия нека разгледаме как работи корекцията на цветовете в Adobe Premiere Pro.

Изтеглете Adobe Premiere Pro

Как да направите корекция на цветовете в Adobe Premiere Pro

За да започнете, добавете нов проект и импортирайте видеоклипа, който ще бъде променен. Преместете го до "Часовата линия" .

dobavlenie-видео-на-панел време Онлайн-V-програма-кирпич премиер-про

Яркост и контраст

В тази статия ще приложим няколко ефекта. Натиснете комбинацията "Ctr + A", за да направите видео изпъкнало. Отворете панела "Ефекти" и изберете желания ефект. В моя случай това е "Яркост и контраст" . Регулира яркостта и контраста. Преместете избрания ефект в раздела "Ефективни контроли" .

peretaskivanie-effekta-V-следствени контроли-V-програма-кирпич премиер-про

Отворете настройките му, като кликнете върху специалната икона. Тук можем индивидуално да регулираме яркостта, като въведем стойност в полето "Яркост" . Какво ще зависи от видеоклипа. Аз умишлено влизам в "100" , така че разликата може да се види. Ако кликнете върху сивата икона до името на ефекта, с плъзгача се показва допълнително поле за контрол на яркостта.

izmenen-е-yarkosti-видео-V-програма-кирпич премиер-про

Ще премахна малко яркостта, за да направи видеото по-реалистично. Сега отидете на втория параметър "Контраст" . Аз отново влязох в "100" и виждате, че в крайна сметка не се оказа красива. Нагласете, ако е необходимо, с помощта на плъзгачите.

izmenenie-kontrasta-V-програма-кирпич премиер-про

Прилагане на ефекта "Трипосочен цветен коректор"

Но един от тези параметри за коригиране на цветовете не е достатъчен. Бих искал също така да работим с цветовете, така че отново да отидете на "Ефекти" и да изберете друг ефект "Трипътен цветен коректор" . Можете да изберете друг, но това ми харесва още.

След като отворите този ефект, ще видите доста няколко настройки, но сега ще използваме "Различията в тоналната зона" . В полето "Изход" изберете режима "Тонален обхват" . Нашата снимка беше разделена на три области, така че да можем да определим къде се намират тоновете.

тонален диапазон-V-програма-кирпич премиер-про

Отметваме полето "Показване на разделен изглед" . Нашата снимка се върна към оригиналната версия. Сега започваме да приспособяваме.

vozvrashhenie-к-ishodnoy-kartinke-V-програма-кирпич премиер-про

Виждаме три големи цветни кръга. Ако искам да променя цвета на тъмните нюанси, тогава ще използвам първия кръг. Просто издърпайте специалния регулатор в посоката на желания цвят. В горната част на полето "Tonal Range" се задава допълнителен режим. Посочих "Midtones" .

izmenenie-temnyih-Тонов-V-програма-кирпич премиер-про

В резултат на това всички тъмни цветове на видеоклипа ми ще придобият посочения цвят. Например, червено.

korrektirovka-tsvetov-V-програма-кирпич премиер-про

Сега ще работим с леки тонове. За това имаме нужда от трети кръг. Направете същото, като изберете оптималните цветове. Така светлинните тонове на видеоклипа ви ще придобият избрания нюанс. Да видим какво имаме в края на краищата. На екранната снимка виждаме оригиналното изображение.

ishodnaya-kartinka-V-програма-кирпич премиер-про

И това направихме след редактирането.

kartinka-posle-obrabotki-V-програма-кирпич премиер-про

Всички други ефекти могат да се научат чрез експерименти. Има много от тях в програмата. Освен това можете да инсталирате различни приставки, които разширяват стандартните функции на програмата.