Видео хостинг в YouTube поддържа няколко видеоформата. Следователно, вече на етапа на инсталиране, трябва да решите какъв формат ще запазите и качете видеото на самия сайт. Има няколко версии, всеки от които се аргументира с различни факти. Ще разберем всички тях, така че да можете да намерите подходящия вариант за себе си.

В какъв формат да запазите и качите видеоклипа

Много зависи от вашите лични предпочитания и възможности. Например, един слаб компютър не може да обработва достатъчно количество информация достатъчно бързо, така че е по-добре да изберете формат, който не заема много файлове. Все още има някои фактори, които трябва да се спазват при избора на видео формат. Нека да ги погледнем.

Размер на файла

Един от най-важните параметри при запис на видео. Тъй като при добавянето на филм към канал, ако е голям, може да има проблеми, е вероятно целият процес да започне отново. Често, за да поддържате подходящ размер на файла, трябва да жертвате нещо. В случая на видеото това е влошаване на качеството. Ако се придържаме към основните формати, които най-често се използват, MP4 ще бъде по-добре тук, тъй като такива видеоклипове нямат много голям обем, но качеството им остава високо. Ако не можете да качите големи видеоклипове, можете да изберете формата на FLV. С относително нормално качество, ще получите малък размер на файла, което ще ускори изтеглянето на YouTube и последващата обработка от услугата.

Качество на изображението

Ако се съди по най-важния, особено за аудиторията, критерий - качество, тогава всичко се свежда само до два формата. MP4 и MOV. Първият има много добро съотношение между размера на файла и качеството на изображението, което е много важно предимство пред другите формати. Заслужава да се отбележи, че когато компресирате MP4 файла, качеството на картината наистина не страда. MOV е най-популярният формат, в който можете да получите отлично качество на картината, но самият файл може да тежи доста. Ако искате да получите възможно най-доброто качество, то определено не си струва да използвате FLV, а е по-подходящ за тези, които искат да получат малък размер на файла.

Още опции

Когато изобразявате и запазвате филм, вземете под внимание не само формата, но и други параметри. Възможно е видеоклипът ви да има черни ленти в краищата. Това се случва, защото е избрано съотношението 4: 3, което не е особено удобно за гледане.

видеото

Повечето съвременни монитори имат съотношение 16: 9. Също така, като изтеглите видео съдържание в това съотношение, YouTube няма да прави никакви промени, които биха могли да развалят крайния материал.

Що се отнася до качеството, препоръчваме да запълните ролките с поне 720p, т.е. HD. Можете да научите повече за качеството на видеото в таблицата по-долу.

Прочетете още: Как да изпратите видео в Sony Vegas

видео качество

Сега сте запознати с какъв формат е подходящ за Младост и за вас. Изберете тази, с която работите най-удобно и която е най-подходяща за вашето съдържание.