В някои версии на BIOS, потребителите могат да се натъкнат на опцията "Removable Device" . По правило се открива, когато се опитвате да промените настройките на устройството за зареждане. След това ще обясним какво означава този параметър и как да го конфигурирате.

Функция за сменяемо устройство в BIOS

Вече от името на опцията или нейния превод (буквално - "Сменяемо устройство") може да разбере целта. Такива устройства включват не само флаш дискове, но и свързани външни твърди дискове, устройства, поставени в CD / DVD устройство, някъде дори Floppy.

В допълнение към широко разпространеното обозначение, то може да се нарича "Приоритет на подвижните устройства" , "Сменяеми дискове" , "Поръчка за смяна на устройства" .

Изтеглете от изваждащо се устройство

Самата опция е подменю на секцията "Boot" (в AMI BIOS) или "Advanced BIOS Features" , по-рядко "Boot Seq & Floppy Setup" в Награда, Phoenix BIOS, където потребителят конфигурира реда за зареждане от сменяеми носители. Това е, както вече разбрахте, тази възможност често не е така - когато повече от едно сменяемо зареждащо устройство е свързано към компютър и е необходимо да се зададе стартовата последователност от тях.

Възможно е да не е достатъчно да поставите конкретно зареждащо устройство на първо място - в този случай зареждането ще продължи от вградения твърд диск, на който е инсталирана операционната система. Накратко, реда на настройките на BIOS ще бъде както следва:

 1. Отворете опцията "Приоритет на изтриваемо устройство" (или нейното име със същото име), като използвате клавишите Enter и стрелките на клавиатурата, поставете устройствата в реда, в който те трябва да бъдат заредени. Обикновено потребителите трябва да изтеглят от конкретно устройство, така че е достатъчно да го преместите на първо място.
 2. В AMI мястото за настройка изглежда така:

  Въвеждане на настройките за приоритет на изтриваемото устройство в AMI BIOS

  В останалата част от BIOS - в противен случай:

  Въвеждане на настройките за приоритет на Сменяемо устройство в Award Phoenix BIOS

  Или:

  Въвеждане на настройките за приоритет на изтриваемите устройства в BIOS на Phoenix

 3. Върнете секция "Boot" или тази, която съответства на вашата версия на BIOS и отидете в менюто "Boot Priority" . В зависимост от BIOS този раздел може да бъде наречен по различен начин и може да няма подменю. В тази ситуация просто изберете елемента "Първо стартиращо устройство" / "Първият приоритет на стартиране" и инсталирайте там "Removable Device" .
 4. Прозорецът AMI BIOS ще бъде подобен:

  Премахване на избора на устройство в AMI BIOS

  В наградата - както следва:

  Избиране на сменяемо устройство в

 5. Запазете настройките и излезте от BIOS, като натиснете F10 и потвърдете решението си "Y" ( "Да" ).

Ако нямате ред на настройките за подвижни устройства изобщо и в менюто "Priority Boot", свързаното устройство за зареждане не се определя от собственото му име, ние действаме по същия начин, както е казано в стъпка 2 на инструкциите по-горе. В "Първо устройство за зареждане" инсталираме "Свалящо се устройство" , запазваме и излизаме. Сега обувка компютърът трябва да започне от него.

Това е всичко, ако имате някакви въпроси, напишете ги в коментарите.