Със сигурност сте чували за такъв играч като Adobe Flash Player, чието мнение е доста двусмислено: някои смятат, че това е един от най-важните софтуер, който трябва да бъде инсталиран на всеки компютър, а други твърдят, че Flash Player е много несигурно нещо. Днес ще разгледаме по-отблизо какво е Adobe Flash Player.

Ние, като интернет потребители, вече сме свикнали с факта, че можете да гледате онлайн видео онлайн, да слушате музика, да играете игри директно в прозореца на браузъра, без да мислите, че в повечето случаи това е технология Flash, която ви позволява да изпълнявате тази задача.

Adobe Flash е технология, която ви позволява да създавате мултимедийно съдържание, т.е. информация, съдържаща видео, аудио, анимация, игри и др. След като това съдържание се постави на сайтовете, потребителят получава достъп до възпроизвеждането си, но има свой собствен файлов формат (обикновено SWF, FLV и F4V ), за възпроизвеждане на който, както в случая и във всеки друг файлов формат , имате нужда от вашия софтуер.

Какво представлява Adobe Flash Player?

И сега гладко се доближихме до основния въпрос - какво представлява Flash Player. По правило браузърите не знаят как да възпроизвеждат Flash съдържание по подразбиране, но можете да ги научите, ако интегрирате специален софтуер в тях.

В този случай става въпрос за Adobe Flash Player, който е мултимедиен плейър, предназначен за възпроизвеждане на съдържание с Flash, което по принцип се пуска в Интернет.

В интернет и до този момент често е достатъчно, за да отговаря на Flash съдържание, обаче той се опитва да откаже в полза на технологията HTML5, защото Flash Player има редица недостатъци:

1. Флаш-съдържанието натоварва сериозно компютъра. Ако отворите сайт, който е домакин например на Flash видео, пуснете го за възпроизвеждане, а след това отидете в "Task Manager", тогава ще забележите колко браузър е по-консумиран от системните ресурси. Старите и слабите компютри в този случай са особено засегнати.

2. Неправилна работа Flash Player. По време на използването на Flash Player често има грешки в работата на приставката, което може да доведе до пълно изключване на браузъра.

3. Висока степен на уязвимост. Може би най-важната причина за световното отхвърляне на Flash Player, защото този plug-in се превръща в основната цел на киберпрестъпниците поради наличието на огромен брой уязвимости, които позволяват на вирусите лесно да проникнат в компютрите на потребителите.

Поради тази причина много популярни браузъри, като Google Chrome, Opera и Mozilla Firefox, в близко бъдеще ще напуснат напълно подкрепата за Flash Player, която ще затвори една от основните уязвимости на браузърите.

Трябва ли да инсталирам Flash Player?

Ако посетите уеб ресурси, за да пуснете съдържание, на което браузърът изисква инсталирането на Flash Player - този софтуер може да бъде инсталиран на компютъра, но изтеглянето на комплекта за разпространение на плейъра се извършва само от официалния сайт на разработчика.

Прочетете още: Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

За какво е предназначен Adobe Flash Player?

Поради факта, че все повече и повече ресурси отказват да хостват Flash съдържание на своите страници, в процеса на уеб сърфиране, може да не се натъкнете дори на съобщение, че приставката за Flash Player е необходима за възпроизвеждането на съдържанието, а оттам и смисълът в инсталация за вас почти не не.

Надяваме се тази статия да ви помогне да разберете какъв е Flash Player.