Вероятно, пускането на първото устройство на Android през 2009 г., разработчиците не можеха да си представят колко ще се промени пазарът на смартфоните, както и философията на тяхното използване. Например популярните по-ранни SMS бавно, но сигурно отстъпват на различни приложения за незабавни съобщения - например телеграма , Вибер и днешния ни герой, WhatsApp.

Организиране на работата по чатове

Като един от пионерите на пратеническата ниша, Vatsap определя тона и посоката на развитие на характеристиките на такива приложения.
Основният прозорец за чат WhatsApp
Всички познати елементи на телеграмата, Weiber и много други мигновени пратеници се появиха в текущата си форма в WhatsApp: прозорец със съобщение с възможност за прикачване на различни файлове, бутони за повикване чрез интернет и обикновена телефония и възможност за задаване като фон на произволна снимка.
Задайте тапет за чат в WhatsApp

Търсене на бързи медии

Много удобна и полезна функция на WattsAp е отделеното показване на всички медийни елементи от разговора.
Прехвърлени медии WhatsApp
Показва снимки, видеоклипове, музика, документи и връзки, които вие или вашият събеседник веднъж сте изпратили един на друг. Няма повече нужда от трескаво прелистване на голям чат в търсене на картина, видео или връзки към интернет страница - всичко се събира на едно място. Тази функция ще бъде особено полезна за корпоративни потребители.

Настройване на състоянията

Потребителите, които са ICQ пъти, помнят състоянията - кратки текстове под аватари, където можете да опишете състоянието си, настоящите емоции или просто да вмъкнете красив цитат или емотикони. Във ВатсАпе също е възможно да се установи статута сам по себе си с разширена функционалност в сравнение с ICQ.
Добавете статус WhatsApp
Основната разлика между състоянията в WhatsApp е тяхната мултимедия - само голият текст няма да може да бъде вмъкнат. Но можете да инсталирате всяка снимка или видео от галерията, добре, или да вземете своето.
Снимка на състоянието на WhatsApp
Тъй като създателите на пратката са загрижени за сигурността на личните данни на потребителя, тези състояния автоматично се изтриват след 24 часа. В същото време е възможно да се установи кой точно от вашите контакти може да ги види.
Видимост на статусите

Шифроване от край до край

Говорейки за сигурността на данните, не можем да споменем функцията за криптиране на съобщения от край до край, което се появи в заявлението през 2016 г.
Криптиране WhatsApp
Тя е организирана на същия принцип като в телеграмата - достъп до съобщения, историята на разговорите и получените файлове са изключително участниците в разговора. Няма начин да деактивирате шифроването.

Интернет телефония

Vatsap, като колеги в магазина, може да осъществява повиквания по интернет.
Обадете се на WhatsApp
И двете аудио и видео повиквания се поддържат.
Бутон за видео повикване WhatsApp

Работа с контакти

WhatsApp, както колегите в семинара, автоматично разпознава потребителите на приложенията сред контактите на устройството.
Свържете се с нас WhatsApp
Освен това пратеникът използва не само адресната книга на самия телефон, но и основата на контактите на други посланици, премахвайки необходимостта от справяне с ръчното попълване. Разбира се, имаше възможност да си добавите нов контакт.

Изпращане на съобщения

Интересна особеност на WattsAp е изпращането на едно съобщение до няколко контакта наведнъж.
Изпращане на съобщения от WhatsApp
Такава възможност е полезна, ако е имало някакво радостно събитие и искате да я споделите с всичките си приятели.

достойнство

  • Програмата е русифицирана;
  • Прост интерфейс;
  • Шифроване на разговори;
  • Настройване на състоянието;
  • Разпределение на съобщенията на партиди;
  • Прехвърлените файлове са налични отделно.

недостатъци

  • Не е разкрито.

WhatsApp е сред първите три най-популярни мигновени пратеници, заедно с Viber и Telegram. Тя се различава от тях с редица интересни и полезни чипове, а също и много популярна в корпоративната среда.

Свали WhatsApp безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин