Издаден през 2009 г., "седемте" се влюбиха в потребители, много от които запазиха обичта си след пускането на нови версии. За съжаление, всичко има тенденция да свършва, точно както и жизнения цикъл на продуктите на Windows. В тази статия ще говорим за това колко дълго Microsoft планира да подкрепи "седемте".

Завършване на поддръжката на Windows 7

Официалната подкрепа на "седемте" за обикновените потребители (безплатни) приключва през 2020 г., а за корпоративните (платени) - през 2023 г. Прекратяването му означава да се спре издаването на актуализации и корекции, както и да се актуализира техническата информация на уебсайта на Microsoft. Спомняйки си ситуацията с Windows XP, можем да кажем, че много страници ще бъдат недостъпни. Отделът за обслужване на клиенти също ще спре да предоставя помощ с Win 7.

След като настъпи часът „X“, можете да продължите да използвате „седемте“, да го инсталирате на вашите коли и да го активирате по обичайния начин. Вярно е, че според разработчиците системата ще бъде уязвима от вируси и други заплахи.

Вграден Windows 7

Версиите на операционните системи за банкомати, касови апарати и подобно оборудване имат различен жизнен цикъл от настолните. За някои продукти изпълнението на помощта изобщо не се предоставя (все още). Можете да получите тази информация на официалния уебсайт.

Отворете страницата за търсене на жизнения цикъл на продукта

Тук трябва да въведете името на системата (по-добре е, ако е пълна, например, "Windows Embedded Standard 2009" ) и щракнете върху "Търсене" , след което сайтът ще покаже съответната информация. Моля, обърнете внимание, че този метод не е подходящ за настолни операционни системи.

Търсене на жизнения цикъл на продукта на официалния сайт за поддръжка на Microsoft.

заключение

За съжаление, любимата "седем" скоро ще престане да се поддържа от разработчиците и ще трябва да премине към по-нова система, по-добре веднага към Windows 10. Въпреки това, може би всичко не е загубено, и Microsoft ще удължи жизнения си цикъл. Има и версии на “Embedded”, които по аналогия с XP могат да бъдат актуализирани неограничено. Как да направите това е описано в отделна статия и, най-вероятно, през 2020 г. на нашия сайт ще се появи подобен и за Win 7.