Вариант 1: Google Drive

Повечето съвременни игри за Android правят облачни спестявания, най-често в Google Drive. Можете да получите достъп до тях, както следва:

 1. Отворете приложението Google Диск. Ако по някаква причина липсва на вашето устройство, изтеглете го от връзката по-долу.

  Изтеглете Google Drive за Android

 2. Отворете Google Drive за достъп до файлове за запазване в облак на Android

 3. След стартиране обърнете внимание на лентата с инструменти в долната част на основния екран - щракнете върху най-десния бутон с икона на папка.
 4. Стартирайте файлов мениджър за достъп до файлове за запазване в облак на Android

 5. Ще се отвори списък със съдържанието на вашето хранилище. Директориите обикновено се намират на самия връх - сред тях трябва да има директории с игри. Екранната снимка по-долу показва пример за запазване на емулатора на Nintendo DS, наречен DraStic.
 6. Стартиране на директория за достъп до файлове за запазване в облак на Android

 7. С тези данни можете да правите всичко, както с всички други файлове.
 8. Ако в Google Drive няма каталог с игри, това означава, че записите са на сървърите на разработчиците и не могат да бъдат достъпни по обичайния начин, или данните се съхраняват локално.

Вариант 2: Локални файлове

Някои игри спестяват напредък локално, подобно на подобни програми на настолна операционна система. За да намерите съответните файлове, трябва да преминете през два етапа: определяне на името на директорията, в която се намира записването, и директно отварянето му.

Етап 1: Вземете името на папката

В Android папките с приложения се именуват след името на инсталационния пакет. APK Extractor ще ви помогне да разберете.

Изтеглете APK Extractor от Google Play Store

Стартирайте приложението и превъртете до желаната игра. Името на пакета ще бъде посочено под основното име.

Стартирайте и дайте име на играта в APK Extractor за достъп до локални файлове за запазване на Android

Тази информация ще ни бъде полезна допълнително.

Етап 2: Отидете в папката

Повечето прости игри без кеш файлове или създаване на допълнителни данни се записват в папката на Android във вътрешното хранилище на устройството. „Чистият“ Android 10 вече има вграден файлов мениджър, ние ще го използваме за навигация до желаната папка.

 1. Повечето прости игри създават спестявания в директорията с данни. Бягай "Файлове", след това натиснете бутона с три ивици и изберете вътрешната памет на смартфона.
 2. Стартирайте мениджъра на данни за достъп до локални файлове за запазване на Android

 3. Отидете в папката Android, тогава - данни.
 4. Отидете в директорията с данни, за да получите достъп до локални файлове за запазване на Android

 5. Ще се отвори списък с директории, всеки от които принадлежи на едно или друго приложение. Използвайте информацията, която сте научили във Фаза 1 и отворете папката за играта, която ви интересува.
 6. Директория с данни за достъп до локални файлове за запазване на Android

 7. Игрите, получени от източници, различни от Play Store, често поставят данни в други папки - по-специално, Android / игри или вашият собствен в основата на хранилището.
 8. Примери за директории за достъп до локални файлове за запазване на Android

  Със записите можете да правите всичко, което ви позволява да работите с файлове в ОС Android: копирайте, преместете или дори изтрийте, ако е необходимо.