Работата на iTunes е способността да управлявате устройствата на Apple от компютър. По-специално, с тази програма можете да създавате резервни копия и да ги съхранявате на компютъра си, за да възстановите устройството по всяко време. Знаете ли къде се съхраняват резервните копия на iTunes на компютъра ви? Тази статия ще отговори на този въпрос.

Възможността за възстановяване на устройства от резервно копие е едно от безспорните предимства на устройствата на Apple. Процесът на създаване, съхранение и възстановяване от резервно копие се появи в Apple от много дълго време, но до този момент нито един производител не може да предостави услуга с това качество.

Когато създавате резервно копие чрез iTunes, имате две възможности за съхранение: в iCloud cloud storage и на вашия компютър. Ако сте избрали втората опция при създаване на резервно копие, можете да намерите резервно копие на компютъра, ако е необходимо, така че например да можете да го прехвърлите на друг компютър.

Къде поддържа iTunes архиви?

Имайте предвид, че за едно устройство е създадено само едно резервно копие на iTunes. Например имате притурки за iPhone и iPad, което означава, че всеки път, когато актуализирате резервно копие, старото резервно копие ще бъде заменено за всяко устройство с ново.

За да видите кога е създаден за последно време резервно копие на вашите устройства, това е лесно. За да направите това, в горната част на прозореца iTunes кликнете върху раздела Редактиране и отворете секцията Настройки .

Където iTunes съхранява резервни копия

В отворения прозорец отидете в раздела Устройства . Тук ще видите имената на вашите устройства, както и последната дата, когато сте създали резервното копие.

Където iTunes съхранява резервни копия

За да стигнете до папката на компютъра, която съхранява архиви за вашите устройства, първо трябва да отворите дисплея на скритите папки. За да направите това, отворете менюто "Контролен панел" , задайте дисплея "Малки икони" в горния десен ъгъл, след което отворете "Настройки на Explorer" .

Където iTunes съхранява архиви

В прозореца, който се отваря, отворете раздела "Преглед" . Отидете до самия край на списъка и изберете "Покажи скритите файлове, папки и устройства" . Запазете промените.

Където iTunes съхранява резервни копия

Сега, като отворите Windows Explorer, трябва да отидете в папката, в която се съхранява резервното копие, чието местонахождение зависи от версията на вашата операционна система.

Папка с резервни копия на iTunes за Windows XP:

Където iTunes съхранява архиви

Папка с резервни копия на iTunes за Windows Vista:

Където iTunes съхранява архиви

Папка със резервни копия на iTunes за Windows 7 и по-нови версии:

Където iTunes съхранява резервни копия

Всеки архив се показва като папка с уникално име, състоящо се от четиридесет букви и символи. В тази папка ще намерите голям брой файлове, които нямат разширения, които имат и дълги имена. Както разбирате, освен като iTunes, тези файлове не се четат от друга програма.

Където iTunes съхранява резервни копия

Как да разбера към кое устройство принадлежи резервно копие?

Предвид имената на архивните копия, можете веднага да определите по онова на кое устройство това или тази папка принадлежи е трудно. Можете да определите собствеността на резервното копие, както следва:

Отворете папката за резервно копиране и потърсете файла "Info.plist" в него. Щракнете с десния бутон на мишката върху този файл и след това отидете на "Open with" - "Notepad" .

Където iTunes съхранява архиви

Обадете се на търсещия низ с клавишната комбинация Ctrl + F и намерете следния ред в него (без кавичките): " Име на продукта " .

Където iTunes съхранява архиви

В резултатите от търсенето ще се покаже низът за търсене, а името на устройството (в нашия случай това е iPad Mini) ще се появи вдясно от него. Сега можете да затворите ноутбука, защото получихме информацията, от която се нуждаем.

Където iTunes съхранява резервни копия

Сега знаете къде iTunes поддържа резервни копия. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас.