Adobe Flash Player - Plug-in, който е познат на много потребители, който е необходим за показване на различно съдържание на флаш на уеб сайтове. За да се гарантира качеството на приставката, както и да се сведат до минимум рисковете от компрометиране на сигурността на компютъра, той трябва да бъде актуализиран своевременно.

Приставката за Flash Player е един от най-нестабилните добавки, които много продавачи на браузъри искат да изоставят в близко бъдеще. Основният проблем с този плъгин е неговата уязвимост, която е насочена към хакери.

Ако вашият plug-in за Adobe Flash Player е остарял, това може сериозно да засегне вашата сигурност в Интернет. В това отношение най-оптималното решение е актуализирането на приставката.

Как да актуализирам приставката за Adobe Flash Player?

Актуализиране на приставката за браузъра Google Chrome

В браузъра Google Chrome Flash Player вече е пришит, което означава, че приставката се актуализира с актуализацията на самия браузър. На нашия сайт, преди да му бъде съобщено как се актуализира проверката на Google Chrome, можете да проучите този въпрос на връзката по-долу.

Прочетете повече: Как да актуализирате Google Chrome на компютъра си

Актуализиране на приставката за браузър Mozilla Firefox и опера

За тези браузъри приставката за Flash Player е инсталирана поотделно, което означава, че актуализирането на приставката ще се извършва и по различен начин.

Отворете менюто "Контролен панел" , след което отворете секцията "Flash Player" .

Как да актуализирате Flash Player на компютъра си

В отворения прозорец отидете в раздела "Актуализации" . В идеалния случай трябва да имате опцията "Позволи на Adobe да инсталира актуализации (препоръчително)" . Ако имате различен елемент, е по-добре да го промените, като кликнете върху бутона "Промяна на настройките за управление" (изисква се администраторски права) и след това изберете желаната опция.

Как да актуализирате Flash Player на компютъра си

Ако не искате или не можете да инсталирате автоматичната инсталация на актуализации за Flash Player, обърнете внимание на текущата версия на Flash Player, която се намира в долната част на прозореца, и след това кликнете върху бутона "Check Now" до него .

Как да актуализирате Flash Player на компютъра си

На екрана ще започне основният ви браузър, който автоматично ще се пренасочи към страницата за проверка на версията на Flash Player. Тук можете да видите най-новата версия на приставката за Flash Player като таблица. Намерете в тази таблица операционната система и използвания браузър, а вдясно ще видите текущата версия на Flash Player.

Прочетете повече: Как да проверите версията на Adobe Flash Player

Как да актуализирате Flash Player на компютъра си

Ако текущата версия на приставката се различава от показаната в таблицата, ще трябва да актуализирате Flash Player. Отидете на страницата за актуализиране на плъгина точно на същата страница, като кликнете върху страницата под връзката "Център за изтегляне на играчи" .

Как да актуализирате Flash Player на компютъра си

Ще бъдете пренасочени към страницата за изтегляне за най-новата версия на Adobe Flash Player. Процесът на актуализиране на Flash Player в този случай ще бъде напълно идентичен, когато сте изтеглили и инсталирали приставката на вашия компютър за първи път.

Прочетете още: Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

С редовното актуализиране на Flash Player можете да постигнете не само най-доброто качество на уеб сърфирането, но и да осигурите максимална сигурност.