Ако не можете да свържете смартфона си с компютър, като използвате USB кабел и не се вижда в Windows Explorer, тогава в тази статия ще можете да намерите методи за отстраняване на такъв проблем. Следните методи се отнасят за Android OS, но някои от тях могат да се използват на устройства с други операционни системи.

Опции за отстраняване на проблеми със смартфон на компютър

Първо, трябва да разберете причините за неуспеха на връзката. Дали всичко върши добре преди, или сте първият път, когато свържете смартфон с компютър? Дали връзката изчезва след конкретни действия с телефона или компютъра? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да намерите правилното решение на проблема.

Причина 1: Windows XP

Ако имате инсталиран Windows XP, инсталирането на Media Transfer Protocol от портала на Microsoft трябва да помогне. Това ще премахне комуникационния проблем.

Изтеглете протокола за медиен трансфер от официалния сайт

 1. След като отидете на сайта, кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 2. Изтегляне на протокол за прехвърляне на медии

  Изтеглянето на инсталационния пакет MTP започва.

 3. След това стартирайте инсталационната програма и кликнете върху бутона "Напред" .
 4. Стартирайте инсталирането на протокола MTP

 5. В следващия прозорец приемете условията на лицензионното споразумение. Кликнете върху бутона "Напред" .
 6. Приемане на лицензионното споразумение

 7. След това отново кликнете върху "Напред" .
 8. Настройки за настройка на протокола за MTP

 9. И в края кликнете върху бутона "Инсталиране", за да стартирате процедурата за инсталиране.
 10. Инсталиране на протокола MTP

  След като инсталацията на протокола приключи и системата се рестартира, ще трябва да определите телефона или таблета си.

  Причина 2: Физическа липса на комуникация

  Ако при свързването на смартфон към компютър той не получи известие за установена връзка, в повечето случаи причината е повреден кабел или USB порт. Можете да опитате да свържете кабела към друг USB конектор или да използвате друг кабел.

  USB портове

  Възможно е също така да се повреди жака на вашия смартфон. Опитайте се да го свържете чрез работещ USB кабел към друг компютър - това ще ви помогне да разберете дали гнездото е виновно поради липса на връзка.

  В резултат на това ще разберете какво трябва да направите, за да отстраните проблема - да закупите нов кабел или да поправите / инсталирате нов контакт на телефона.

  Причина 3: Грешни настройки

  Проверете дали смартфонът комуникира чрез кабел. Можете да видите това, като кликнете върху иконата USB в горната лента или като отворите завесата за съобщения за Android, където можете да видите опциите за свързване.

  Ако даден смартфон или таблет е заключен с шаблон или парола, трябва да го премахнете, за да предоставите достъп до файловете.

  В настройките за връзка, които се появяват при връзката, трябва да бъде избрана опцията "MTP - Прехвърляне на файлове в компютъра" .

  Настройки за връзка

  Също така можете да използвате опцията "USB Mass Storage / USB флаш устройство" . В този случай компютърът ще види устройството ви като нормално флаш устройство.

  Ако всички от горните методи не ви помогнат, опитайте отново да инсталирате софтуера на устройството си. И ако искате да мигате смартфон, тогава ще го направите тази статия ,

  Трябва да се отбележи, че прехвърлянето на файлове може да се извърши с помощта на популярни услуги за облак: Google Диск , Dropbox или Yandex Drive , Това може да бъде полезно, ако трябва спешно да получите файл и нямате време да разберете проблемите с връзката.