Защо не се променя шрифтът в Microsoft Word? Този проблем е от значение за много потребители, които поне веднъж са се сблъскали с такъв проблем в тази програма. Изберете текста, изберете подходящ шрифт от списъка, но не се появяват промени. Ако сте запознати с тази ситуация, сте стигнали до точното място. По-долу ще разберем защо шрифтът в Word не се променя и отговаря на въпроса дали този проблем може да бъде премахнат.

Урокът: Как да промените шрифта в Word

причини

Колкото и да е тъжно и тъжно да звучи, причината за това, че шрифтът не се променя в Word, само един - избраният шрифт не поддържа езика, на който е написан текстът. Това е всичко, и е невъзможно този проблем да бъде решен сам. Това е просто факт, който трябва да бъде приет. Първоначално шрифтът би могъл да бъде създаден за един или повече езици, точно този, на който сте написали текста, този списък може да не се покаже и това трябва да бъде подготвено.

шрифтът не поддържа руски в дума

Подобен проблем е особено типичен за текст, отпечатан на руски език, особено ако е избран шрифт от трети страни. Ако имате лицензирана версия на Microsoft Office, инсталирана на вашия компютър, която официално поддържа руския език, а след това използвайки класическите шрифтове, предоставени в програмата от самото начало, няма да срещнете проблема, който обмисляме.

Arial в Word

Забележка: За съжаление, повече или по-малко оригинални (по отношение на вида) шрифтове, често, напълно или частично неприложими към руския език. Един прост пример е един от четирите налични типа шрифт Arial (показан на екранната снимка).

Arial шрифт в слово

Решението

Ако можете сами да създадете шрифт и да го адаптирате за руския език - това е добре, тогава няма да бъдете засегнати от проблема, споменат в тази статия. Всички останали потребители, които са се сблъскали с невъзможността да променят шрифта за текст, могат да препоръчат само едно нещо - да намерите в големия списък с шрифтове на Word, които са близки до тези, които ви трябва. Това е единствената мярка, която ще помогне да се намери поне някакъв изход от ситуацията.

подходящ шрифт в думата

Можете да търсите подходящ шрифт в огромните пространства на интернет. В нашата статия, която е представена от връзката по-долу, ще намерите връзки към доказани ресурси, където огромен брой шрифтове за тази програма са достъпни за изтегляне. Там също така говорим как да инсталираме шрифт в системата, а след това как да го активираме в текстов редактор.

Как да добавите нов шрифт към Word

Урокът: Как да добавите нов шрифт към Word

заключение

Искрено се надяваме, че ние отговорихме на въпроса защо шрифтът не се променя в Word. Това е наистина належащ проблем, но за голямото ни съжаление, неговите решения в по-голямата си част не съществуват. Случило се е, че шрифтът, който не винаги е привлекателен за окото, може да се приложи на руски език. Но ако положите малко усилия и усилия, можете да намерите шрифт, който е възможно най-близо до него.