Днес видео конверторите са много популярни, преди всичко, защото потребителите имат далеч повече от едно устройство за гледане на видео. И ако е по-лесно за компютър или лаптоп да изтегли функционален мултимедиен плеър, то за мобилни устройства е необходимо да "съвпадат" формата на видеофайловете според техните изисквания.

Xilisoft Video Converter е популярен функционален конвертор, който ви позволява да конвертирате един видео формат в друг. За разлика от програмата MediaCoder , интерфейсът Xilisoft Video Converter е много по-разбираем и удобен, подходящ за използване от обикновените потребители.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за конвертиране на видео файлове

Изберете видео формат

Преди програмата да започне да се преобразува, трябва да изтеглите видеоклипа и след това да определите крайния формат, в който ще се преобразува видеоклипът. В този преобразувател е представен огромен списък от формати, които ще бъдат достатъчни за повечето потребители.

Изберете видео формат в Xilisoft Video Converter

Видео компресия

Някои особено висококачествени видео файлове могат да бъдат с прекалено голям размер, което често може да надвишава свободното място на мобилното устройство. За да намалите значително размера на видеото чрез компресиране на качеството му, ще бъдете помолени да приложите няколко настройки.

Компресирайте видео към Xilisoft Video Converter

Създаване на слайдшоу

Слайдшоуто е видеозапис, в който изображенията, които сте избрали, се показват на свой ред. Добавете снимки към програмата, която ще бъде включена в слайдшоуто, задайте времето за преход, добавете музика и изберете желания формат за създадения видеоклип.

Създайте слайдшоу в Xilisoft Video Converter

Групова конверсия на видеоклипа

Ако трябва да конвертирате няколко видеозаписа в един формат, в този случай Xilisoft Video Converter ви дава възможност за партидно преобразуване, което ще ви позволи да приложите настройките на всички видеоклипове наведнъж.

Бързо конвертиране на видео към Xilisoft Video Converter

Изрязване на видеоклипа

Ако трябва да отрежете видеоклипа за конвертиране, не е нужно да прибягвате до отделни приложения, тъй като тази процедура може веднага да се извърши директно в Xilisoft Video Converter.

Изрязване на видео в Xilisoft Video Converter

Корекция на цветовете

Функция, налична и в програмата Movavi видео конвертор , Позволява ви да подобрите качеството на картината, като регулирате яркостта, контраста и наситеността.

Цветова корекция в Xilisoft Video Converter

Прилагане на водни знаци

Воден знак - това е основният инструмент, който директно позволява на видеоклипа да покаже принадлежността си към конкретен създател. Като воден знак можете да използвате както текста, така и логото си като картина. След това можете да регулирате позицията на водния знак, неговия размер и прозрачност.

Покриване на водни знаци в Xilisoft Video Converter

Прилагане на ефекти

Ефекти или филтри - това е най-лесният начин да трансформирате всяко видео. За съжаление, след прилагане на филтри за потребители, функцията за коригиране на наситеността им не е налице.

Приложете ефекти на Xilisoft Video Converter

Добавяне на допълнителни аудио записи

Комбинирайте няколко аудио записи или ги заменете в оригиналното видео.

Добавяне на допълнителни аудио записи към Xilisoft Video Converter

Добавяне на субтитри

Субтитрите са популярен инструмент, който се изисква за потребители с увреждания или за тези, които просто учат езици. В програмата Xilisoft Video Converter имате възможност да добавяте и настройвате субтитри.

Добавяне на субтитри към Xilisoft Video Converter

Променете видеоформата

Чрез инструмента "Изрязване" можете да изрежете клипа произволно или в установения формат.

Промяна на видео формата в Xilisoft Video Converter

Конвертиране на 3D

Една от най-забележителните характеристики, която вероятно липсва в повечето подобни програми. Същността на това е, че от всяко 2D видео можете да направите пълен 3D.

Конвертиране на 3D към Xilisoft Video Converter

Незабавно заснемане на рамката

Натискайки само един бутон, програмата ще заснеме текущия кадър и ще го запише по подразбиране в стандартната папка "Изображения".

Незабавно заснемане на кадъра в Xilisoft Video Converter

Конвертиране на видеоклипове на мобилни устройства

В изскачащия списък ще бъдете подканени да изберете едно от устройствата, на които планирате да гледате видеоклипа. След конвертирането видеото ще се възпроизвежда без проблеми на устройството, за което е извършено преобразуването.

Конвертиране на видео към мобилни устройства в Xilisoft Video Converter

Предимства:

1. Въпреки липсата на подкрепа за руския език, можете да използвате програмата без да знаете езика;

2. Голяма гама от функции и възможности.

недостатъци:

1. Няма руски език;

2. Тя се разпределя срещу заплащане, но има безплатен пробен период.

Xilisoft Video Converter не е просто видео конвертор, а пълноправен видео редактор. Тук има всички инструменти за подготовка на видеозапис в редактора и само след това изпълнете процедурата за преобразуване в избрания формат.

Изтеглете пробна версия на Xilisoft Video Converter

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт