Понякога трябва да конвертирате видео за гледане на различни устройства. Това може да бъде полезно, ако устройството не поддържа текущия формат или източният файл заема твърде много място. Програмата XMedia Recode е създадена специално за тези цели и се справя добре. Изборът на потребителите има много формати, подробна конфигурация и различни кодеци.

Главен прозорец

Тук е всичко, което е необходимо на потребителя да конвертира видео. Възможно е да заредите файл или диск в програмата за по-нататъшна манипулация. Освен това има бутон за помощ от програмисти, преход към официалния сайт и проверка на последните версии на програмата.

Главен прозорец XMedia Recode

профили

Удобно, когато програмата може просто да избере устройството, към което ще бъде преместено видеото, и ще покаже подходящите формати за конвертиране. В допълнение към устройствата XMedia Recode предлага да използва избора на формати за телевизори и различни услуги. Всички възможни опции са в изскачащото меню.

Изберете XMedia Recode Profile

След като изберете профил, се появява ново меню, където се показва възможно видео качество. За да избегнете повтарянето на тези действия с всеки видеоклип, изберете всички необходими параметри и ги добавете към любимите си, за да опростите алгоритъма за настройка следващия път, когато използвате програмата.

XMedia Recode профил формат

формати

Почти всички възможни видео и аудио формати ще намерите в тази програма. Те се открояват в специално меню, което се отваря, когато кликнете върху него, и са подредени по азбучен ред. Ако изберете конкретен профил, потребителят няма да може да вижда всички формати, тъй като някои от тях не се поддържат на определени устройства.

XMedia Recode Избор на формат

Разширени аудио и видео настройки

След като изберете основните параметри, можете да използвате по-подробните настройки на настройките за картина и звук, ако е необходимо. В раздела Аудио можете да променяте силата на звука на песента, каналите на дисплея, да изберете режим и кодеците. Ако е необходимо, можете да добавите повече от една песен.

Настройки на аудио запис XMedia Recode

В раздела "Видео" можете да конфигурирате голямо разнообразие от настройки: честота на предаване, кадри в секунда, кодеци, режим на показване, настройка и др. Освен това има още няколко елемента, които могат да бъдат полезни за напреднали потребители. Ако е необходимо, можете да добавите повече от един източник.

Редактиране на XMedia видео настройките

субтитри

За съжаление субтитрите не се добавят, но ако е необходимо, те се настройват, избор на кодеци и режим на възпроизвеждане. Резултатът ще бъде запазен в папката, която потребителят посочва по време на конфигурирането.

XMedia Recode Субтитри

Филтри и визуализация

Програмата събира повече от дузина филтри, които могат да бъдат приложени към различни песни на проекта. Промените се наблюдават в същия прозорец в района на гледане на видеоклипове. Там има всички необходими елементи за управление, както при стандартния мултимедиен плейър. Активният видео или аудио запис е избран, като кликнете върху контролните бутони в този прозорец.

Филтрира и преглежда XMedia Recode

задачи

За да започнете реализация, трябва да добавите задачата. Те са в съответния раздел, където се показва подробна информация. Потребителят може да добави няколко задачи, които програмата започва да изпълнява едновременно. В долната част можете да видите размера на изразходваната памет - това може да бъде полезно за тези, които записват файлове на диск или USB флаш устройство.

XMedia Recode Задачи

ръководителите

XMedia Recode поддържа добавяне на глави към проект. Самият потребител избира времето за начало и край на една глава и го добавя в специална секция. Можете да създавате автоматично глави след определен период от време. Това време е зададено в разпределената линия. След това можете да работите отделно с всяка глава.

Редактор на XMedia Recode

Информация за проекта

След изтеглянето на файла подробна информация за него става достъпна в програмата. В един прозорец се събира подробна информация за аудиопредста, видеофайла, размера на файла, използваните кодеци и конфигурирания език на проекта. Тази функция е подходяща за тези, които искат да четат подробна информация за проекта преди кодирането.

Информация за проекта XMedia Recode

конвертиране

Този процес може да възникне във фонов режим и след завършване на определено действие например компютърът се изключва, ако кодирането се забави за дълго време. Потребителят конфигурира параметъра натоварване на процесора в самия прозорец на реализация. Той също така показва състоянието на всички задачи и подробна информация за тях.

XMedia Recode Encoding

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Наличен руски интерфейс;
  • Голям набор от функции за работа с видео и аудио;
  • Лесен за използване.

недостатъци

  • При тестване на програмата нямаше недостатъци.

XMedia Recode - отличен безплатен софтуер за изпълнение на различни задачи с видео и аудио файлове. Програмата позволява не само да конвертирате, но и изпълнявате много други задачи едновременно. Всичко може да се случи на заден план, практически без зареждане на системата.

Изтеглете XMedia Recode безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт