XviD4PSP - програма за конвертиране на различни видео и аудио формати. Кодирането е налице за почти всяко устройство поради наличието на подготвени шаблони и предварително зададени настройки, което значително ускорява подготвителния процес. Нека разгледаме тази програма по-подробно.

Конфигуриране на формати и кодеци

В отделна секция на главния прозорец има всички необходими параметри, чието редактиране може да е необходимо при подготовката на изходния файл за кодиране. От изскачащото меню можете да изберете един от многото вградени формати и ако не знаете дали устройството ви поддържа този тип файлове, използвайте подготвените профили за различни устройства. Добре е да изберете аудиокодеците и да редактирате други параметри на аудиозаписа на видеоклипа.

Избиране на XviD4PSP формати и кодеци

филтри

Ако потребителят не харесва картината на оригиналното видео, то лесно може да бъде привлечена в ума чрез използването на подходящи ефекти и филтри. Например, яркостта, контраста и гама се променят, като се движат плъзгачите, а пикселният формат е избран от изскачащото меню. Освен това в секцията има възможност за промяна на аспектното съотношение и размера на кадъра, което също може да повлияе на крайния размер на файла.

Добавяне на филтри и ефекти XviD4PSP

Разделяне в глави

Много удобна функция за работа с дълги ролки, превръщането и настройването на които е невъзможно от първия път, тъй като ще отнеме много време. Потребителят може да раздели вписването в глави, като посочи на плъзгача за времето мястото, откъдето се извършва разделянето. Главата се добавя, като кликнете върху знака "плюс" и продължителността му е отбелязана в оранжево.

Разделяне на глави XviD4PSP

Рязане на файл

XviD4PSP е подходящ и за най-проста инсталация. Потребителят може да изрязва видео, да изреже парче от него, да слее песни, да дублира или да прави допълнения въз основа на глави. За всяка функция има бутон, а програмата показва подкана. Например обяснява как да инсталирате визуализацията. Всички промени могат да се видят незабавно чрез вградения плейър.

XviD4PSP видео редактиране

Добавяне на информация за файла

Ако работите с филм, тогава е логично да добавите информация, която може да бъде полезна за зрителя или да работи с материала. За тази цел се откроява отделна секция, където има много редове за попълване с различни данни. Това може да бъде описание, жанр на филм, режисьор, списък на актьорите и много други неща.

Попълване на информацията XviD4PSP

Подробна информация

След като добавите файл към програмата, потребителят може да получи подробна информация за него. Това ще бъде полезно за изучаването на инсталираните кодеци, настройките на звука, качеството и видео разделителната способност. Освен това прозорецът показва много други данни, които могат да бъдат копирани в клипборда, като кликнете върху бутона, определен за това.

Повече информация за проекта XviD4PSP

Тест за ефективност

Тази функция ще бъде полезна за тези, които никога не са опитвали своя компютър в преобразуването и иска да знае какво е способно. Програмата ще стартира самото кодиране на тестването и след приключването му ще покаже оценка и ще покаже подробен отчет. Въз основа на тези данни потребителят може да навигира, колко време програмата трябва да преобразува файловете.

Тест за кодиране на скоростта XviD4PSP

конвертиране

След като зададете всички параметри, можете да започнете кодирането. Цялата информация за този процес се показва в един прозорец. Показва средната скорост, напредък, включени ресурси и други параметри. В същото време няколко задачи могат да бъдат изпълнени едновременно, но трябва да се има предвид, че ресурсите ще бъдат разпределени за всички процеси и това може да отнеме повече време.

Кодиране на XviD4PSP

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Наличен руски интерфейс;
  • Има тест за скоростта на кодиране;
  • Възможност за добавяне на ефекти и филтри.

недостатъци

  • При тестване на програмата нямаше недостатъци.

Това е всичко, което бих искал да кажа за тази програма. XviD4PSP ще бъде полезна за тези, които искат да намалят размера на видеото или устройството му не поддържа определени формати. Гъвкавите настройки и възможността за добавяне на филтри ще спомогнат за фина настройка на проекта за кодиране.

Свали XviD4PSP безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт