Ако конвенционалният антивирусен софтуер не може да намери злонамерен софтуер, въпреки че всички признаци на неговата дейност са налице, трябва да се обърнете към не съвсем стандартни методи за определяне на вирусния софтуер. Помощната програма Malwarebytes AntiMalware може да им предложи.

Malwarebytes Anti-Malware има не само инструментите за сканиране на компютър за наличие на рекламен и шпионски софтуер, като прилага нестандартни методи, но има и широки функции, които максимално приближават своите възможности до тези, които имат пълноправни антивируси.

Урокът: Как да премахнете рекламите от Vulcan в браузър, използвайки Malwarebytes AntiMalware

Съветваме ви да погледнете: Други решения за премахване на реклами в браузъра

Сканиране за вируси

Благодарение на нестандартен подход за сканиране на операционната система и браузърите за вируси и нежелани програми, помощната програма Malwarebytes AntiMalware се радва на широка популярност сред потребителите. Тя може да открие опасност дори и в случаите, когато не могат да бъдат намерени пълноправни антивирусни продукти, да се изчислят така наречените нулеви вируси, които все още не са достигнали до антивирусната база данни.

Системна проверка от програма Malwarebytes Anti-Malware

Но с толкова щателен подход към сканирането на системата, Malwarebytes Anti-Malware го изпълнява сравнително бързо. Основният акцент на потребителите на тази програма е в търсенето и премахването на рекламни и шпионски програми, rootkits и изнудвания.

Има три възможности за сканиране: пълно сканиране, селективно и бързо. Последният е налице само в платената версия на програмата.

Премахване на вирусни заплахи

Malwarebytes AntiMalware представя възможността не само да открие злонамерен софтуер, но и след сканирането, за да започне елиминирането му. В този случай обектите, съдържащи вирусния код, се преместват в карантина. Можете също така да добавите конкретен елемент в списъка за игнориране, ако програмата го маркира като потенциално опасна, но потребителят е сигурен, че е надежден. Във всеки случай, окончателното решение за това какво да прави с подозрителен или дори очевидно опасен елемент остава за потребителя.

Открити заплахи в програмата Malwarebytes Anti-Malware

След приключване на лечебния процес потребителят може да преглежда статистическите си данни.

Malwarebytes Anti-Malware

карантина

Помощната програма Malwarebytes AntiMalware осигурява чрез своя интерфейс възможността да управлява елементи, поставени под карантина. Те могат или да бъдат изцяло отстранени, или да бъдат възстановени в първоначалното им местоположение.

Карантина програма Malwarebytes Anti-Malware

Планиране на задачите

В приложението Malwarebytes Anti-Malware има интегриран график за задачи, в който можете да планирате системно сканиране или други задачи за определено време или да го правите периодично.

Програмист на задачите в Malwarebytes Anti-Malware

предимства:

  1. многофункционалност;
  2. Нестандартен подход към дефиницията на вирусите;
  3. Вграден планировчик на задачите;
  4. Леко управление;
  5. Интерфейс на руски език.

недостатъци:

  1. Наличие на много функции само в платената версия (защита в реално време, бърза проверка и т.н.).

По този начин Malwarebytes Anti-Malware е инструмент за сложна защита на компютъра, включително премахване на нежелана реклама от браузъри и шпионски софтуер, и се справя дори с тези задачи при откриването на злонамерен софтуер, който някои висококачествени антивирусни програми не могат.

Изтеглете пробна версия на Malwarebytes AntiMalware

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт