Онлайн услугата за таксита на Uber е новатор на тази ниша. Естествено, лаврите й не дават почивка на много компании, включително Yandex. Техният конкурент е Uber и Yandek.Taxi се различава от предишните с много функции, независимо от факта, че от юли 2017 тези платформи се обединиха. Каква е разликата между приложението Yandex.Taxi? Сега ще разберем!

Подмяна на навигатор

Yandex.Maps се използват като база както за клиентите, така и за служителите на услугата.
Замяната на навигатора Yandex Taxi
Не можем да не пропуснем удобството на това решение - много потребители ще го оценят като един вид замяна на пълна програма за навигация, ако е необходимо. Освен това приложението има вградената способност да показва задръствания на картите Активирайте показването на задръствания Yandex Taxi

Комфорт или икономичност

Както и в Uber, Yandex.Taxi можете да изберете вида транспорт - бюджетен или удобен.
Комфорт или икономичност Yandex Taxi
Характеристика на Yandex е показването на модели автомобили, съответстващи на "икономика" или "комфорт" . Избирайки "Икономика" , бъдете сигурни, че не сте счупени и пушени "Джигули".

Удобство за плащане

След като изберете варианта за транспортиране, приложението ще ви попита за начина на плащане - в брой или с банкова карта.
Опции за плащане Yandex Taxi
За съжаление, последният вариант се поддържа от много малко региони - главно това е само в големите градове на Руската федерация. Има и възможност за разглеждане на тарифните опции: цената на кацане, един километър на бягане, платено чакане.
Тарифи за такси от Яндекс
Следва да се отбележи, че тарифите са сравнително демократични.

Избор на кабини за таксита

Разработчиците на заявлението също така представиха списък на такситата за партньорите на града или региона.
Таксита Паркове Yandex Taxi
Ако по някаква причина не сте доволни от услугите на конкретна услуга, можете да я поставите в черния списък.
Черният списък на услугите на Yandex Taxi
След това няма да ви бъдат предложени автомобили от таксиметровия флот, изброени в този списък.

Опции за комуникация на водача

Приятно допълнение към функционалното такси за Yandex са начините на комуникация с шофьорите.
Опции за свързване с драйвери Yandex Taxi
Плъзгачите за превключване могат да забранят повикванията ви, както и да откажат да изпращат SMS съобщения. Проклет удобен вариант, който липсва в много аналози.

Любими адреси

Потребителите, които често използват услугите на Yandex.Taxi, много полезни за създаването на списък с любими адреси.
Избрани адреси Yandex Taxi
Например, можете да запишете адресите на къщата, работата, гарата и летището. Удобно, не е нужно да преглеждате по всяко време маршрута на картата и да изчислявате тарифата - приложението ще направи всичко за вас.

Промоционални кодове

Услугата възнаграждава лоялните потребители и провежда промоции, като изпраща промоционални имейли до пощенската кутия (или SMS съобщението), която може да се използва от приложението.
Данъчен код за такси от Yandex
Благодарение на тази възможност пътуванията с Yandex Taxi стават наистина евтини. На обратната страна на това решение са регионалните характеристики - както и плащането с карта, в някои региони на страните от ОНД не съществуват промоционални кодове.

обратна връзка

Ако имаше проблеми с приложението или проблеми със самата услуга, разработчиците добавиха възможността да се свържат с екипа за поддръжка. Комуникацията е чрез електронна поща. За да получавате отчети за разрешаването на проблема, можете да изберете друга пощенска кутия чрез опцията "Поща за изпращане на отчети" .
Поща за обратна връзка

Машина от Убер до Yandex.Taxi

Поради сливането на тези две платформи, възможността да се обади кола от Убер през Yandex.Taxi стана достъпна - например в Европа. Съответно, обратното е възможно - използвайки приложението Uber, можете да използвате и машините от Yandex.

достойнство

  • Руски език по подразбиране;
  • Ниски тарифи;
  • Свържете се с нас;
  • Може да замени навигатора.

недостатъци

  • В много региони цялата услуга е или недостъпна, или има ограничения.

Yandex.Taxi е удобна алтернатива на услугата Uber, ориентирана към страните от ОНД. За съжаление, само част от потребителите могат да използват всички услуги на услугата, но служителите на Yandex непрекъснато работят за разширяване на наличните зони.

Свали Yandex Taxi безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин