Disk Yandex е обществена услуга за облаци, предназначена за съхранение и споделяне на файлове. Всички данни се съхраняват както на компютъра на потребителя, така и на сървърите на Yandex.

Disk Yandex ви позволява да споделяте вашите файлове с други потребители, използвайки обществени връзки. Публичният достъп може да бъде предоставен не само на един файл, но и на цяла папка.

Услугата включва редактори на снимки, текстови документи, таблици и презентации. В Диск можете да създавате MS Word , MS Exel , MS PowerPoint документи и да редактирате готови документи.

Функцията за създаване и редактиране на екранни снимки също е налице.

Главен прозорец Yandex Disk

Качване на файлове

Съхранението в облака предоставя два начина за изтегляне на файлове: директно на сайта и чрез специална папка на компютъра, която се показва в системата след инсталирането на приложението.

Изтеглянията на Yandex Drive
Изтегляне на файлове Yandex Disk (2)

Файловете, изтеглени от който и да е от тези методи, се появяват автоматично на сървъра (ако са изтеглени чрез папка) и на вашия компютър (ако са изтеглени чрез сайта). Yandex нарича тази Синхронизация .

Публични връзки

Обществената връзка е връзка, която позволява достъп до файл или папка на други потребители. Можете също така да получите тази връзка по два начина: на сайта и на компютъра.

Публични връзки Yandex Drive
Публични връзки Yandex Disk (2)

снимки на екрани

Съставът на инсталирания пакет включва доста удобна и лесна за употреба "екранна снимка". Програмата се интегрира в системата и работи както с пряк път, така и с кликване върху бутона Prt Scr .

Екранни снимки на Yandex Disk
Екранни снимки на Yandex Disk (2)
Екранни снимки на Yandex Disk (3)

Всички скрийншотове се запазват автоматично на компютъра и на сървъра. Между другото, всички екрани в тази статия се правят с помощта на Yandex Disk.

Редактор на изображения

Редакторът на изображения или фоторедакторът работи въз основа на Creative Cloud и ви позволява да променяте яркостта, цветовата гама от изображения, добавяте ефекти и рамки, премахвате дефекти (включително червени очи) и много други.

Yandex Disk Image Editor
Редактор на изображения Yandex Disk (2)

Редактор на текстове, таблици и презентации

Този редактор ви позволява да работите с документи и презентации на MS Office . Документите се създават и съхраняват както на диска, така и на компютъра. За да редактирате такива файлове е възможно и там, и там - съвместимостта е завършена.

Редактор на текстове и таблици Yandex Disk
Редактор на текстове и таблици Yandex Disk (2)

Снимки от социални мрежи

Просто запишете всички снимки от фотоалбумите си на Yandex Disk. Всички нови изображения се предлагат да бъдат публикувани в социалните мрежи.

Снимка от социалните мрежи Yandex Disk
Снимка от социалните мрежи Yandex Disk (2)
Снимка от социалните мрежи Yandex Disk (3)

Технологията WebDAV

Достъпът чрез WebDAV ви позволява да съхранявате само преки пътища на вашия компютър, докато самите файлове ще бъдат на сървъра. В този случай са налице всички функции на хранилището за облаци. Скоростта на изпълнение на операциите в този случай зависи изцяло от скоростта на интернет.

Това е удобно, ако дискът съдържа голямо количество информация.

Това се осъществява чрез свързването на мрежовото устройство.

WebDav Yandex Drive

Когато свързвате мрежово устройство в полето "Папка", трябва да въведете адреса

https://webdav.yandex.ru

След това имате нужда от потребителско име и парола от профила си в Yandex.

WebDav Yandex Drive (2)

плюсове:

1. Лесен за използване.
2. Широка функционалност.
3. Възможност за свързване като мрежово устройство.
4. Напълно безплатно.
5. Поддръжка на различни операционни системи и мобилни устройства
6. Напълно на руски език.

минуси:

1. Няма възможност за използване на повече от два диска (един през приложението, а вторият - като мрежово устройство).

Yandex Disk е удобно безплатно мрежово хранилище с достъп от всяка точка на света. Трудно е да се надценяват неговите заслуги, просто е необходимо този инструмент да се използва за обслужване.

Постепенно ще разберете защо тази услуга за облаци може да се използва. Някой поддържа резервни копия на нещо, някой го използва, за да обменя файлове с колеги и работодатели, а някой просто споделя снимки, видеоклипове и други файлове с приятели.

Свали Yandex Disk безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт