Съвременният свят е пълен с програми, в които само файлове за инсталация тежат повече от един DVD диск. Но какво да направя в този случай? Как мога да прехвърля софтуер, музика или други файлове, които могат да заемат много място? Решението е - това е ZipGenius.

ZipGenius е безплатен софтуер за работа с компресирани файлове, които също се наричат ​​архиви. Тя може да създава, отваря, извлича файлове от тях и много други. Програмата няма красив интерфейс, но има всички функции, от които се нуждае.

Създаване на архив

ZipGenius може да създава архиви, в които можете да поставяте различни файлове. От типа на файла ще зависи от това колко ще намалее неговият обем. Програмата се поддържа от най-известните формати, но не може да създава архиви във формат * .rar , но се справя перфектно с тяхното откритие.

Създаване в ZipGenius

Отваряне на компресирани файлове

В допълнение към създаването на нови архиви, ZipGenius се справя с откриването на тези. В отворения архив можете да прегледате файловете, да добавите нещо там или да ги изтриете.

Откриване в ZipGenius

декомпресия

Можете да разархивирате компресираните папки, създадени както в тази програма, така и като алтернатива.

Разархивиране в ZipGenius

Разгъване за изгаряне

Възможно е да пишете файлове в архива директно на диска. Това значително ще ускори този процес, тъй като броят на извършените действия за това е намален.

Razahivatsiya за изгаряне в ZipGenius

Изпращане по пощата

Друга полезна характеристика на програмата е да я изпратите директно от архива по електронната поща, което също спестява малко време. Въпреки това, в настройките ще трябва да зададете стандартния софтуер за тези цели.

Изпращане по пощата на ZipGenius

криптиране

Програмата има четири метода за шифроване на данни, всяка от които се различава от предишната с нейните характеристики и ниво на сигурност.

Шифроване в ZipGenius

Създаване на слайдшоу

С тази функция можете да създадете слайдшоу от снимки или снимки и да се насладите на тях със специална програма.

Създаване на слайдшоу в ZipGenius

Архивни свойства

ZipGenius ви позволява да видите свойствата на компресирана или създадена компресирана папка. Например можете да видите процента на компресията, нейната максимална и минимална стойност, както и друга полезна информация.

Свойства на компресиран файл в ZipGenius

SFX архив

Програмата има способността да създава самостоятелно извличащи архиви, които могат да бъдат полезни в различни ситуации. Например, ако преинсталирате операционната система, след това няма да имате инсталиран архиватор. И в архива на SFX можете да добавяте програми, които може да са ви необходими след преинсталиране.

Създаване на SFX в ZipGenius

Тестване на архива

Тази функция ще ви помогне да проверите компресираната папка за грешки. Можете да проверите както архива, създаден в тази програма, така и във всеки друг.

Тестване в ZipGenius

Антивирусно сканиране

В архива вирусът не представлява особена заплаха, но си струва да го извлечем, тъй като това веднага ще доведе до ужасни последици. Въпреки това, благодарение на вграденото сканиране на ZipGenius, можете да се предпазите от натискането на вирусен файл на твърдия ви диск.

За този тест трябва да имате инсталиран антивирус и да посочите пътя към него в настройките.

Антивирусно сканиране в ZipGenius

Антивирусно сканиране в ZipGenius

Търсете архиви

В програмата можете да търсите всички компресирани папки, съхранени на вашия твърд диск. Трябва да посочите файловия формат и приблизителното му местоположение, за да ограничите обхвата на търсене.

Търсене в ZipGenius

предимства

  • многофункционалност;
  • Безплатно разпространение;
  • Персонализируем интерфейс;
  • Множество методи за шифроване.

недостатъци

  • Малко неудобен интерфейс;
  • Липса на актуализации;
  • Няма руски език.

Понастоящем ZipGenius е един от най-гъвкавите архиватори. Броят на инструментите може да изглежда малко безполезен за някои потребители и теглото му за софтуер от този тип леко надвишава нормата. Следователно тази програма е отличен инструмент за работа с архиви повече за професионалисти, отколкото за начинаещи.

Свали ZipGenius безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт