Един от най-популярните видове разширения за всеки браузър е блокиращият рекламата. Ако сте потребител Yandeks.Brauera , тогава със сигурност трябва да се възползвате от добавянето Adblock Plus ,

Разширението Adblock Plus е вграден инструмент в Yandex.Browser, който ви позволява да блокирате различни видове реклами: банери, изскачащи прозорци, реклами при стартиране и по време на гледане на видео и т.н. Ако използвате това решение, само съдържанието ще се вижда на сайтовете и цялата излишна реклама ще бъде напълно скрита.

Инсталиране на Adblock Plus в Yandex.Browser

 1. Отидете на страницата за разработчици на разширението Adblock Plus и кликнете върху бутона "Инсталиране на Yandex.Browser" .
 2. Инсталиране на Adblock Plus в Yandex.Browser

 3. На екрана ще се появи прозорец, в който ще трябва да потвърдите по-нататъшната инсталация на добавката в браузъра.
 4. Потвърждение на инсталирането на Adblock Plus в Yandex.Browser

 5. В следващия момент иконата на добавката ще се покаже в горния десен ъгъл и автоматично ще бъдете пренасочени към страницата на програмиста, където ще бъде съобщено успешното завършване на инсталацията.

Инсталирана добавка Adblock Plus

Използване на Adblock Plus

Когато разширението Adblock Plus е инсталирано в браузъра, то ще бъде активно по подразбиране. Това можете да проверите, просто като отидете на интернет на всеки сайт, където преди това имаше реклама - веднага ще видите, че вече не е там. Но има няколко точки при използването на Adblock Plus, от което може да се нуждаете.

Блокиране на цялата реклама без изключение

Разширението на Adblock Plus се разпространява напълно безплатно, което означава, че разработчиците на това решение трябва да търсят други начини за привличане от своя продукт. Ето защо в настройките на добавката показването на ненатрапчиви реклами е активирано по подразбиране, което периодично ще виждате. Ако е необходимо, можете да го изключите.

 1. За да направите това, кликнете в горния десен ъгъл на иконата за разширение и отидете в секцията "Настройки" .
 2. Отворете настройките на Adblock Plus

 3. В новия раздел се показва прозорецът за настройки на Adblock Plus, в който трябва да премахнете отметката от опцията "Разрешаване на ненатрапчива реклама" в раздела "Списък с филтри" .

Забрана за показване на реклами в Adblock Plus

Съставяне на списък с разрешени сайтове

Предвид мащаба на използването на рекламни блокери собствениците на уеб сайтове започнаха да търсят начини да ви принудят да включите реклами. Един прост пример: ако гледате видеоклип в Интернет с активен рекламен блокер, качеството ще бъде сведено до минимум. Ако обаче блокирането на рекламите е деактивирано, ще можете да гледате видеоклиповете с най-високо качество.

В тази ситуация е разумно да не деактивирате рекламния блокер изцяло, а да добавите сайта, който ви интересува, към списъка с изключения, който ще ви позволи да показвате реклами върху него и следователно премахнете всички ограничения при гледането на видеоклипа.

 1. За да направите това, кликнете върху иконата на добавката и отидете в секцията "Настройки" .
 2. Настройки в Adblock Plus

 3. В отворения прозорец отидете в раздела "Списък на позволените домейни" . В горния ред напишете името на сайта, например " {$lang_domain} " И след това кликнете върху бутона " Добавяне на домейн " надясно.
 4. Добавяне на домейн към изключенията Adblock Plus

 5. В следващия момент адресът на сайта ще бъде показан във втората колона, което означава, че вече е в списъка. Ако продължавате да изисквате сайтът отново да бъде блокиран, изберете го, след което кликнете върху бутона "Изтриване на избрани" .

Премахване на сайт от изключенията на Adblock Plus

Деактивирайте Adblock Plus

Ако внезапно се нуждаете и напълно спирате работата на Adblock Plus, можете да го направите само чрез менюто за управление на разширенията в Yandex.Browser.

 1. За да направите това, кликнете в горния десен ъгъл на иконата на менюто на браузъра и в падащия списък отидете в раздела "Добавки" .
 2. Управление на добавките в Yandex.Browser

 3. В списъка с използваните разширения намерете Adblock Plus и преместете превключвателя близо до него в положение "Изключено" .

Деактивиране на Adblock Plus

Непосредствено след това иконата за разширение изчезва от заглавката на браузъра и можете да я възстановите по същия начин - чрез управлението на добавките само този път превключвателят трябва да е настроен на "On" .

Adblock Plus е наистина полезно допълнение, което прави уеб сърфирането в Yandex.Browser много по-удобно.