Настоящите потребители на Torrent имат ниско тегло, удобен интерфейс, модерни функционални възможности и не натоварват в голяма степен компютъра. Но някои от тях имат отрицателна реклама. За някои потребители това не се намесва, а други са много досадни. Разработчиците отиват на такава стъпка, защото искат да платят за работата си. Разбира се, има платени версии на същите торентни програми без реклами. Но ако потребителят не е готов да плати?

Деактивиране на рекламирането в торент клиенти

Има няколко метода за премахване на реклами от торент клиента. Всички те са доста прости и не изискват специални умения или знания. Нуждаете се само от определени помощни програми или от списък с компоненти, които трябва да забраните, и завинаги ще забравите коя е рекламата в любимите ви програми.

Досадни реклами в uTorrent

Метод 1: AdGuard

Adguard Има специална програма, която автоматично деактивира рекламата във всички приложения, в които е достъпна. В настройките можете да сортирате къде искате да забраните рекламирането и къде не.

Като влезете в програмата в "Настройки" - "Филтрирани приложения" , можете да се уверите, че вашият торент клиент е в правилния списък.

Блокирайте рекламните банери в uTorrent с AdGuard

Метод 2: Pimp My uTorrent

Pimp My uTorrent Е прост скрипт, написан в JavaScript. Тя е създадена, за да премахне рекламата в Utorrent не по-ниска от версия 3.2.1, а също така е подходяща за BitTorrent , Деактивирането на банери се случи поради деактивиране на скрити параметри на клиента.

Възможно е в Windows 10 този метод да не работи.

 1. Стартирайте торент клиента.
 2. Отворете страницата на програмиста на скрипта и кликнете върху бутона "Pimp My uTorrent" .
 3. Pimp Моят uTorrent Сценарий бутон

 4. Изчакайте няколко секунди, докато се покаже прозорецът за заявки за промените на торента. Ако заявката не се показва дълго време - презаредете страницата на браузъра.
 5. Блокиране на реклами в BitTorrent с Pimp my uTorrent

 6. Сега излезте от програмата за торент през таблата, като кликнете върху иконата на клиента с десния бутон на мишката и изберете опцията "Изход" .
 7. Прекратяване на

 8. С течение на времето няма да виждате банери.

Метод 3: Настройки на клиента

Ако нямате възможност или желание да използвате скрипта, то при някои клиенти има вграден начин да забраните рекламирането. Например в muTorrent или BitTorrent. Но за това трябва да внимавате и да изключите само тези компоненти, които са отговорни за самите банери.

 1. Започнете торента и отворете "Настройки" - "Настройки на програмата" - "Разширени" или използвайте клавишната комбинация Ctrl + P.
 2. UTorrent Разширени настройки

 3. Използвайте филтъра, за да намерите следните компоненти:

  offers.left_rail_offer_enabled
  offers.sponsored_torrent_offer_enabled
  offers.content_offer_autoexec
  offers.featured_content_badge_enabled
  offers.featured_content_notifications_enabled
  offers.featured_content_rss_enabled
  bt.enable_pulse
  distributed_share.enable
  gui.show_plus_upsell
  gui.show_notorrents_node

 4. За да ги намерите, въведете някои от имената. За да ги деактивирате, кликнете върху тях два пъти с левия бутон на мишката, за да направите стойността "false" . Също така можете просто да изберете опцията "NO" за всяка от тях по-долу. Бъдете внимателни и изключете само изброените компоненти. Ако не намерите някои параметри, просто ги пропуснете.
 5. Промени в стойността на компонентите в разширените настройки uTorrent

 6. Рестартирайте торента. Въпреки това, дори и без рестартиране, рекламите няма да се показват.
 7. Ако имате Windows 7, отидете в главното меню и задръжте Shift + F2 . Докато държите тази комбинация, върнете се към настройките и отидете в раздела "Разширени" . Ще имате достъп до такива скрити компоненти:

  gui.show_gate_notify
  gui.show_plus_av_upsell
  gui.show_plus_conv_upsell
  gui.show_plus_upsell_nodes

  Прекъснете ги.

 8. Рестартирайте клиента. Първо, излезте изцяло от "Файл" - "Изход" и рестартирайте софтуера.
 9. Крайният ти клиент е без реклами.
 10. Torrent клиент без реклами

Изброените методи са достатъчно прости, затова не трябва да причиняват големи трудности. Сега няма да бъдете раздразнени от натрапчиви рекламни банери.