Ако трябва да се свържете дистанционно с компютър, тогава простата програма на AmmyAdmin може да ви помогне. Програмата има основната функционалност, която ще осигури удобна работа за отдалечения компютър.

Основен прозорец AmmyAdmin

Съветваме ви да погледнете: други програми за отдалечено свързване

AmmyAdmin е един от общите помощни програми, който предоставя на потребителя лесен и удобен интерфейс и основен набор от функции за работа с отдалечен компютър.

Дистанционно управление

Дистанционно управление AmmyAdmin

На първо място, AmmyAdmin е предназначен за отдалечено управление на компютър и поради това неговата основна задача е да осигури пълноценна работа с компютъра.

И в този режим всички функции на програмата ще бъдат достъпни.

Настройване на връзката

Настройки за връзка

С помощта на настройките за връзка можете да активирате редица полезни функции, които ще осигурят удобна работа с отдалечен компютър. Например тук можете да активирате използването на клипборда на отдалечен компютър, за да можете да обменяте данни чрез клипборда.

Освен това можете да намерите информация за компютъра на клиента, където можете да намерите коя операционна система е инсталирана на управлявания компютър, каква е резолюцията на екрана и друга информация.

Файлов мениджър

Файлов мениджър AmmyAdmin

За да обменяте файлове между компютрите, се предоставя специален инструмент, наречен "File Manager".
Тук можете да копирате, изтривате или преименувате файлове както на клиентския компютър, така и на компютъра на оператора.

Единственият недостатък на този мениджър е липсата на подкрепа за функцията Dtag & Drop. Затова, за да копирате файла, трябва да използвате клавиша F5.

Гласов чат

За да се съобщи на оператора с клиента, има гласов чат. Функцията се активира чрез натискане на съответния бутон в лентата с инструменти на контролния прозорец.

Няма прозорец за гласов чат. По този начин, като го включите, можете веднага да комуникирате с клиента.

Единственото изискване за това е наличието на микрофон и високоговорители.

Списък с контакти

Контактна книга AmmyAdmin

За да съхранявате информация за клиентски компютри, можете да използвате вградения адресен указател.

Книгата се изпълнява по най-простия начин. Тук можете да добавите като контакти и групи. По този начин можете да съхранявате данни в групи за по-удобна работа с контакти.

Режими на свързване

Избиране на режима на свързване на AmmyAdmin

За да осигурите бърза и удобна работа с отдалечен компютър, когато се свържете с него, можете да зададете един от наличните режими, които са избрани в зависимост от скоростта на интернет.

Плюсове на програмата

  • В списъка с поддържани интерфейсни езици има руски език
  • Малък размер на файла
  • Възможност за работа като услуга
  • Контактна книга
  • Възможност за прехвърляне на файлове

Против на програмата

  • Връзката изисква потвърждение на отдалечен компютър
  • Файловият мениджър не поддържа плъзгане на файлове от един панел в друг

Въпреки своята простота и ограничена функционалност, AmmyAdmin може да ви помогне в работата с отдалечен компютър. Способността да стартирате AmmyAdmin като услуга на операционната система ще освободи потребителите от непрекъснато изпълнение на програмата, за да могат да се свързват с тях.