Един от най-популярните браузъри за сърфиране в интернет е анонимен Tor Browser. Тя е, която стана популярна по-бързо от много от нейните конкуренти и все още заема водеща позиция. Но много потребители не харесват скоростта на зареждане на страници, търсят аналози Thor Browser, опитват се да намерят програма, която ще осигури още по-голяма сигурност, анонимност и бързина.

Изтеглете Tor Browser

Dooble

Браузърът Dooble е безплатна програма на двигател, различен от Chromium. Браузърът е наличен за повечето операционни системи и се различава от много конкуренти, тъй като ви позволява да изтривате "бисквитките" на редовни интервали от време. Програмата криптира много потребителски данни, записва последната сесия в случай на неочаквана неизправност и има вграден файлов мениджър и FTP клиент.
Dooble

Пиратски браузър

Пиратският браузър е най-сходната програма на Thor Browser, тъй като има редица много значими прилики, като се започне от двигателя и завърши с работните процеси и схеми. Разликите от Tor са прокси сървър, допълнителни настройки за забранените сайтове и тунелен трафик. Браузърът Pirate е подходящ за всички фенове на пълна анонимност и липса на цензура в интернет.
Pirate-Browser

Комо Дракон

Браузърът Comodo Dragon е изграден на двигателя на Chromium и не е напълно анонимна. Тя има функция, с която можете да запазите инкогнито, но програмата е известна със своята защита. Браузърът има усъвършенствана технология за защита, подобрена сертификация по SSL, защита от злонамерен софтуер и други вируси.
Comodo Dragon-

Потребителите могат да импортират всичките си отметки от други браузъри в браузъра Comodo Dragon.

Има много браузъри, които са донякъде подобни на Tor Browser, но горните три аналози са най-популярните и безопасни за използване. Ако имате предвид други програми, оставете имената им в коментарите и споделете впечатленията им за тяхното използване.