Когато се използват устройства с Android, потребителите често забелязват невъзможността да спрат работата на някои програми, които претоварват паметта, или проблем с невъзможността да инсталирате приложението, а не от PlayMarket , Поради това е необходимо да се разшири обхватът на допустимите действия. Можете да направите това, като увеличите устройството.

Получаване на правата на суперпотребителя

За достъп до разширени функции потребителят ще трябва да инсталира специален софтуер на мобилното устройство или компютъра. Тази процедура може да бъде опасна за телефона и да доведе до загуба на съхранени данни, като в тази връзка най-напред спаси цялата важна информация на отделен оператор. Извършете инсталацията в съответствие с инструкциите, в противен случай телефонът може просто да се превърне в "тухла". За да избегнете такива проблеми, ще бъде полезно да прочетете следната статия:

Прочетете повече: Как да архивирате данни на Android

Стъпка 1: Проверете за правата на корена

Преди да преминете към метода за получаване на правата за суперпотребител, описан по-долу, трябва да проверите наличността им на устройството. В някои случаи потребителят може да не е наясно с факта, че коренът вече е там, така че трябва да прочетете следната статия:

Прочетете повече: Проверка за права на корен

Ако тестът е отрицателен, проверете следните начини, за да получите правилните опции.

Стъпка 2: Подготовка на устройството

Преди да стартирате устройството, може да се наложи да инсталирате драйвери за фърмуера, ако не използвате "чист" Android. Това е необходимо, за да може компютърът да взаимодейства с мобилното устройство (това е действително, когато използвате програми за фърмуер от компютър). Самият процес не трябва да създава проблеми, тъй като често са налични всички необходими файлове на уеб сайта на производителя на смартфона. Потребителят може да ги изтегли и да извърши инсталацията. Подробно описание на процедурата е дадено в следната статия:

Урокът: Как да инсталирате драйвери за фърмуера на Android

Стъпка 3: Изберете програмата

Потребителят може да използва софтуера директно за мобилното устройство или компютъра. Поради особеностите на някои устройства, използването на приложения за телефона може да не е ефективно (много производители просто блокират възможността за инсталиране на такива програми), поради което трябва да използвате софтуер за вашия компютър.

Приложения за Android

Преди всичко трябва да обмислите приложения, инсталирани директно на мобилното устройство. Няма много, но тази опция може да бъде малко по-лесна за тези, които нямат свободен достъп до компютъра.

Framaroot

frankarut изтеглите безплатно на android

Едно от простите приложения, които осигуряват достъп до функциите на суперпотребителя, е Framaroot , Тази програма обаче не е достъпна в официалния магазин за приложения за Android Market Play и ще трябва да бъде изтеглена от сайт на трета страна. Много устройства с най-новите версии на операционната система не ви позволяват да инсталирате .apk файлове от трети страни, което може да затрудни работата с програмата, но това правило може да бъде заобиколено. За това как да работите с тази програма и да я инсталирате правилно, е описано подробно в следната статия:

Урокът: Как да получите root права чрез Framaroot

SuperSU

изтегляне на supersu на Android на руски език

SuperSU - едно от малкото приложения, които можете да изтеглите от Google Play Магазин и нямате проблеми при инсталирането. Въпреки това, програмата не е толкова проста и след нормално изтегляне няма да е от полза за нея, тъй като в този формат изпълнява функциите на SuperUser Rights Manager и е предназначена основно за изхвърлени устройства. Но инсталирането на програмата не трябва да се извършва чрез официалния ресурс, тъй като пълноценното модифицирано възстановяване, Възстановяване на CWM или TWRP , Повече информация за тези методи за работа с програмата е написана в отделна статия:

Урокът: Как да работите с SuperSU

Baidu Root

изтегляне

Друго приложение за получаване на права на суперпотребител, изтеглени от ресурси на трети страни - Baidu Root , Може да изглежда необичайно поради лоша локализация - някои от фразите са написани на китайски език, но основните бутони и нотации се превеждат на руски език. Програмата е бърза - само за няколко минути можете да получите всички необходими функции, но само трябва да натиснете няколко бутона. Самата процедура обаче не е толкова безобидна, а ако се използва злоупотреба, може да срещнете сериозни проблеми. Подробно описание на работата с програмата вече е на разположение на нашия уебсайт:

Урокът: Как да използвате Baidu Root

Софтуер за компютър

В допълнение към инсталирането на софтуера директно на мобилното устройство, можете да използвате компютъра. Този метод може да бъде донякъде по-удобен поради простотата на управлението и възможността за провеждане на процедурата с всяко свързано устройство.

KingROOT

изтегляне на kingroot на компютър в руски език

Удобен интерфейс и процес на визуална инсталация са едни от основните предимства KingROOT , Програмата е предварително изтеглена и инсталирана на компютъра, след което трябва да бъде свързана с телефона. За да започнете, трябва да отворите настройките и да активирате "Отстраняване на грешки в USB" . По-нататъшни действия се извършват на компютъра.

Програмата ще анализира свързаното устройство и, ако е възможно, ще ви уведоми за това. Потребителят ще трябва да кликне върху съответния бутон и да изчака края на процедурата. През това време телефонът може да рестартира няколко пъти, което е основен атрибут на инсталацията. След като програмата приключи, устройството е готово за работа.

Прочетете повече: Първи корен с KingROOT

Корен Гений

изтегляне корен гений на компютъра

Корен Гений е една от най-ефективните програми, които работят на повечето устройства. Същественият недостатък обаче е китайската локализация, която отблъсква много потребители. В този случай, разбирането на действието на програмата и получаването на необходимите коренни права може да бъде съвсем проста, без да се задълбочават тънкостите на програмния език. Подробно описание на работата с него е дадена в отделна статия:

Урокът: Получаване на правата на Superuser с Root Genius

Кинг Корен

икона на цар

Името на програмата може да изглежда като първият елемент от този списък, но този софтуер се различава от предишния. Основното предимство Кинг Корен е голям набор от поддържани устройства, което е важно, ако предишните програми бяха безполезни. Процесът на получаване на коренните права също е доста прост. След като изтеглите и инсталирате програмата, потребителят ще трябва да свърже устройството чрез USB кабел към компютъра и да изчака резултатите от сканирането на програмата, след което натиснете само един бутон, за да получите желания резултат.

Прочетете повече: Използване на Kingo Root за получаване на права на Root

Горепосочената информация ще спомогне за безпроблемното проверяване на смартфона. Въпреки това си струва да помните, че трябва да внимавате, за да избегнете проблемите.