Досега антивирусните програми са доста подходящи, защото в интернет лесно можете да вземете вирус, който не винаги е лесен за премахване без сериозни загуби. Разбира се, самият потребител избира какво да изтегли и основната отговорност все още е на раменете му. Но не е необичайно да се налага да жертвате и да изключвате антивирусите за известно време, защото има доста безобидни програми, които са в конфликт със софтуера за сигурност.

Методите за деактивиране на защитата на различни антивируси може да се различават. Например, в безплатна 360 Total Security приложение това се прави просто, но трябва да сте малко внимателни, за да не пропуснете правилната опция.

Временно изключете защитата

360 Total Security има много разширени функции. Също така работи на базата на четири известни антивирусни програми, които могат да бъдат включени или изключени по всяко време. Но дори и след изключването им антивирусната програма остава активна. За да изключите защитата си, изпълнете следните стъпки:

  1. Отидете на 360 Total Security.
  2. Кликнете върху иконата със знак "Защита: включена" .
  3. Икона на включената антивирусна защита 360 Total Security

  4. Сега кликнете върху бутона "Настройки" .
  5. Задаване на режима на защита в антивирусната 360 Total Security

  6. На дъното на лявата страна намерете "Деактивиране на защитата" .
  7. Функция за деактивиране на защитата в антивируса 360 Total Security

  8. Съгласете се с изключването, като кликнете върху "OK" .
  9. Споразумение с деактивираща антивирусна защита 360 Total Security

Както можете да видите, защитата е деактивирана. За да го включите отново, можете веднага да кликнете върху големия бутон "Активиране" . Възможно е да направите по-лесно и в тавата, щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на програмата и след плъзгане на плъзгача наляво и съгласни с изключването.

Деактивиране на антивирусната защита 360 Total Security в контекстното меню

Бъдете внимателни. Не оставяйте системата без защита за продължителен период от време, включете антивируса веднага след извършване на необходимите манипулации. Ако трябва временно да забраните друг антивирусен софтуер, на нашия сайт можете да научите как да го направите Kaspersky , Avast , Avira , McAfee ,