За правилната инсталация на някои програми, понякога трябва да изключите антивирусната програма. За съжаление, не всички потребители знаят как да изключат антивирусната програма Avast, тъй като функцията за изключване не се изпълнява от разработчиците на интуитивно ниво за потребителите. Освен това повечето хора търсят бутона за изключване в потребителския интерфейс, но не го откриват, тъй като този бутон просто не е там. Нека да разберем как да деактивирате Avast по време на инсталирането на програмата.

Изтегляне на софтуер Avast Free Antivirus

Деактивиране на Avast в даден момент

Първо, нека да разберем как да изключите Avast за известно време. За да направим изключването, намираме икона на антивирусна програма Avast в тавата и кликнете върху него с левия бутон на мишката.

Лого на Avast

След това ставаме курсор на елемента "Управление на екрани на Avast". Имаме четири възможни действия: деактивиране на програмата за 10 минути, изключване за 1 час, изключване преди рестартиране на компютъра и прекъсване завинаги.

Ако ние ще деактивираме антивируса за известно време, тогава ние ще изберем един от първите два елемента. Често, инсталирането на повечето програми е достатъчно и десет минути, но ако не сте сигурни точно, или знаете, че инсталирането ще отнеме много време, изберете изключването за един час.

Деактивиране на Avast в даден момент

След като сме избрали един от тези елементи, се появява диалогов прозорец, който чака потвърждение на избраното действие. Ако потвърждението не е в рамките на 1 минута, тогава антивирусът автоматично прекратява спирането на работата си. Това се прави, за да се предотврати спирането на вирусите на Avast. Но ние наистина ще спрем програмата, така че кликнете върху бутона "Да".

Потвърждение на пътуването

Както можете да видите, след извършване на това действие иконата на Avast в тавата се пресича. Това означава, че антивирусът е деактивиран.

Аваст е изключен

Прекъснете връзката, преди да рестартирате компютъра

Друга възможност да спрете работата на Avast е изключването, преди да рестартирате компютъра. Този метод е особено подходящ, когато инсталирането на нова програма изисква рестартиране на системата. Действията ни за деактивиране на Avast са точно същите като в първия случай. Само в падащото меню избираме елемента "Прекъсване преди рестартиране на компютъра".

Деактивиране на Avast преди рестартиране на компютъра

След това антивирусната работа ще бъде спряна, но ще бъде възстановена веднага след като рестартирате компютъра.

Деактивирайте завинаги

Въпреки името си, този метод не означава, че антивирусът на Avast никога няма да може да бъде активиран на компютъра ви. Тази опция означава само, че антивирусът не се включва, освен ако ръчно не го стартирате сами. Това означава, че можете да определите времето за изпълнение и не е необходимо да рестартирате компютъра за това. Следователно, този метод е може би най-удобният и оптимален от горните.

Така че, изпълнявайки действията, както в предишните случаи, изберете елемента "Прекъсване завинаги". След това антивирусът няма да се изключи, докато не извършите съответните действия ръчно.

Изключете Avast завинаги

Активиране на антивирус

Основният недостатък на последния начин да деактивирате антивируса е, че за разлика от предишните версии, той няма да се включи автоматично и ако забравите да го направите ръчно, след като инсталирате желаната програма, вашата система ще остане за известно време без защита, уязвима от вируси. Затова никога не забравяйте за необходимостта от включване на антивирус.

За да активирате защитата, отворете менюто за управление на екрана и изберете показаната опция "Активиране на всички екрани". След това компютърът ви отново е напълно защитена.

Активиране на Avast

Както можете да видите, въпреки факта, че можете да отгатнете как да деактивирате антивирусния софтуер на Avast, това е доста трудно, процедурата за прекъсване е много проста.