IOS


Днес много потребители на смартфони и таблети предпочитат да четат електронни книги, защото това е наистина удобно, преносимо и достъпно. И за да четете електронни книги на екрана на iPhone, трябва да инсталирате специално приложение за четец върху него.

iBooks

Приложение, предоставено от самата Apple. Той има отличен дизайн, както и необходимия минимум параметри, които осигуряват удобно четене: тук можете да настроите размера на шрифта, да превключвате между дневни и нощни режими, бързо търсене, отметки, цвят на хартията. Изпълнена поддръжка за PDF, аудиокниги и др.

Изтеглете приложението iBooks за iOS

От нюансите си струва да се подчертае слабостта на поддържаните формати: електронните книги могат да бъдат изтеглени само във формат ePub (но за щастие на сайтове с електронни библиотеки няма проблеми), както и липса на синхронизация на страниците за изтеглени книги (тази функция работи само за закупени книги в магазина iBooks, където практически няма руски език).

Изтегляне на iBooks

литра

Трудно е да се намери любовник, който поне не е чувал за най-голямата книжарница в Литва. Приложението за iPhone е комбинация от магазин и читалня, която всъщност е изключително практична практика, тъй като има настройки за шрифтове и размери, цветове на хартията и дори параметри на вдлъбнатините, които например са неоправдано големи в приложението iBooks.

Изтеглете приложението iRes за iOS

Но тъй като Liters е магазин, книгите не могат да бъдат изтеглени от външни източници. Приложението предполага, че тук ще закупите книги, след което можете веднага да преминете към четене с възможността автоматично да синхронизирате четенето с профила си.

Изтегляне ЛитРес

eBoox

Свободен удобен четец за iPhone, който се отличава с това, че поддържа почти всички формати на електронни книги, промяна на фона, ориентация, шрифт и размер, но най-важното е, че може да превключва страниците между бутоните за сила на звука (това е единственото четене от прегледа, оборудвано с тази функция).

Изтеглете приложението eBoox за iOS

От приятно допълнение можете да подчертаете наличието на вградени инструкции, как да изтегляте електронни книги от браузъра, iTunes софтуер или облаци. По подразбиране читателят вече е включил няколко забележителни литературни произведения.

Изтегляне на eBoox

FB2 Reader

Въпреки името си, това приложение е разположено не толкова като четец, а като файлов мениджър за разглеждане на снимки, документи и електронни книги на вашия iPhone.

Изтеглете приложението FB2 Reader за iOS

Като четец на електронни книги, FB2 Reader почти няма никакви претенции: той отговаря на приятен интерфейс, има възможности за фина настройка, например, задаване на точен цвят на фона и текст както за деня, така и за нощта. Можете също така да похвалите за "овладяване", което ви позволява да отваряте в приложението много формати на книги и текстови документи.

Изтеглете FB2 Reader

KyBook 2

Изключително успешен четец, който има висококачествен интерфейс, както и широк набор от настройки, които могат да бъдат приложени към всички книги, изтеглени в приложението, и само една.

Изтеглете приложението KyBook 2 за iOS

От отличителните черти си струва да се подчертае синхронизирането на метаданните за книги, възможността за забрана на "заспиването" на телефона при четене, наличието на звуци, дори при завъртане на страници (те могат да бъдат деактивирани), теми и вграден преводач.

Изтеглете KyBook 2

Wattpad

Може би най-интересният представител сред средствата за електронно четене на книги, което е забележително, защото всички книги тук се разпространяват напълно безплатно и всеки може да стане автор и да споделя своите ръкописи със света.

Изтеглете приложението Wattpad за iOS

Wattpad е мобилно приложение за изтегляне и четене на авторски истории, статии, fanfics, романи. Приложението позволява не само четене, но и обмяна на мисли с автори, търсене на книги по препоръки, намиране на съмишленици и нови интересни впечатления. Ако сте любовник на книгата, то това приложение определено ще ви хареса.

Изтегляне на Wattpad

MyBook

За тези, които обичат да четат добри книги в големи количества, ще бъде от полза да използвате приложението MyBook. Това е услуга за закупуване на книги, действащи на абонамент, която съдържа функциите на читателя. Това означава, че за определена месечна такса ще имате достъп до библиотека от хиляди книги от различни жанрове.

Изтеглете приложението MyBook за iOS

За един и същ читател няма оплаквания: хубав минимален интерфейс, само основни настройки за показване на текст, възможност за синхронизиране на метаданните на книгите, както и проследяване на статистиката за времето, прекарано в четенето за избрания период.

Изтегляне на MyBook

Какво имаме в крайна сметка? Висококачествени приложения за четене на книги, всяка от които има свои характерни черти под формата на безплатни библиотеки, възможността да се абонирате за бестселъри, да купувате книги и т.н. Който и четец предпочитате, се надяваме, че с него ще прочетете повече от дузина книги.