Истински художник може да рисува не само с молив, но и с акварел, масло и дори въглен. Въпреки това, всички редактори на изображения, които съществуват за компютъра, нямат такива функции. Но не ArtRage, защото тази програма е създадена специално за професионални художници.

ArtRage е революционно решение, което напълно преобръща идеята за графичен редактор. В него вместо банални четки и моливи има набор от инструменти за рисуване на бои. И ако сте човек, за когото думата "зло" не е просто набор от звуци и разбирате разликата с моливите 5Б и 5Н, тогава тази програма е само за вас.

Вижте също: Събиране на най-добрите компютърни приложения за рисуване на изкуство

инструменти

Има много разлики в тази програма от други редактори на изображения, а първата е набор от инструменти. В допълнение към обикновения молив и наливане, можете да намерите два различни вида четки (за масло и акварели), тръба с боя, маркер, палитра и дори ролка. Освен това, всеки от тези инструменти има допълнителни свойства, променящи се, които можете да постигнете най-различни резултати.

Инструменти в ArtRage

свойства

Както вече споменахме, има много свойства за всеки инструмент и всеки може да бъде настроен според вашите желания. Инструментите, които сте конфигурирали, могат да бъдат запазени като шаблони за последваща употреба.

Шаблони и свойства в ArtRage

шаблони

Панелът шаблон ви позволява да изберете желания шаблон за рисуване. Те могат да се използват за различни цели, например за рисуване на комикси. Шаблонът има три режима и всеки от тях може да се използва за различни цели.

Шаблони в ArtRage

Корекция на цветовете

С тази функция можете да промените цвета на изображението на графичния фрагмент, който сте нарисували.

Корекция на цветовете в ArtRage

Shortcuts

Горещите клавиши могат да бъдат конфигурирани за всяко действие и можете да инсталирате абсолютно всяка комбинация от клавиши.

Горещи клавиши в ArtRage

симетрия

Друга полезна функция, която ви позволява да избегнете повтарящи се рисунки на същия фрагмент.

Симетрия в ArtRage

проби

Тази функция ви позволява да прикрепите примерно изображение към работната област. Извадката може да бъде не само изображение, можете да използвате проби за смесване на цветове и скици, за да ги използвате по-късно на платното.

Проби в ArtRage

паус

Използването на проследяваща хартия значително опростява работата по преначертаване, защото когато имате проследяваща хартия, не само виждате изображението, но и не мислите за избора на цвят, защото програмата го избира за вас, която може да бъде изключена.

Калка в ArtRage

групи

В ArtRage слоевете играят почти същата роля, както при другите редактори - те са оригинални прозрачни листове хартия, които се припокриват една друга и като листове можете да променяте само един слой - този, който се намира на върха. Слоят може да бъде заключен, за да не се промени случайно и да се промени режима на припокриване.

Слоеве в ArtRage

предимства:

  1. Широки възможности
  2. мултифункционалност
  3. Руски език
  4. Стъпка без дъно, което ви позволява да промените промените преди първото кликване

недостатъци:

  1. Ограничена безплатна версия

ArtRage е абсолютно уникален и уникален продукт, който не може да предизвика други редактори просто защото е напълно различен от тях, но това не го прави по-лошо от тях. Без съмнение това електронно платно ще се ползва от всеки професионален художник.

Изтеглете пробна версия на Artridge

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт