Някои аудио редактори в тяхната функционалност надхвърлят баналното редактиране и обработка на аудио файлове, като предлагат на потребителя редица хубави и полезни функции и инструменти. Музикалното студио Ashampoo е едно от тези. Това не е просто редактор, тя е наистина многофункционална програма за работа със звук като цяло и музика в частност.

Разработчикът на този продукт не се нуждае от презентация. Какво може да се каже директно за Ashampoo Music Studio след първото стартиране е привлекателен и интуитивен интерфейс, насочен към изпълнение на различни задачи по редактиране на аудио, работа със звукови и музикални записи. За какво става дума за задачите и как тази програма се справя с тях, ще ви кажем по-долу.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Софтуер за редактиране на музика

Редактиране на аудио

Ако трябва да отрежете музикален запис, аудиозапис или друг звуков файл, за да премахнете ненужни фрагменти от него или като опция да създадете тон на звънене за мобилното си устройство, можете да го направите в Ashampoo Music Studio. Просто изберете желания фрагмент за песен с мишката, увеличете мащаба с колелото (или бутоните на лентата с инструменти), ако е необходимо, и изрежете излишъка.

Редактиране на аудио в Ashampoo Music Studio

Можете също да направите това с инструмента "Ножици", разположен на същия панел, с който трябва да маркирате началото и края на желания фрагмент.

Редактиране на аудио (ножици) в Ashampoo Music Studio

Ако кликнете върху "Напред", ще можете да запазите аудиофайла на компютъра, след като изберете своето качество и желания формат.

Освен това, Ashampoo Music Studio има възможност автоматично да разделя аудио файловете на фрагменти с определена дължина, които могат да бъдат зададени в лентата с инструменти.

Редактиране на аудио (автоматично разделяне на файлове) в Ashampoo Music Studio

Промяна на аудио файлове

Този раздел в нашия аудио редактор се състои от няколко под-позиции, с които можете да изпълнявате следните задачи:

Променете аудио файловете в Ashampoo Music Studio

 • Редактирайте етикети на аудиофайлове
 • Променете маркерите на аудио маркерите в Ashampoo Music Studio

 • конвертиране
 • Преобразуване в Ashampoo Music Studio

 • Аудио анализ
 • Анализ на аудио (сканиране) в Ashampoo Music Studio
  Анализ на аудио (резултат) в Ashampoo Music Studio

 • Нормализиране на звука
 • Нормализиране на звука в Ashampoo Music Studio
  Нормализация в музикалното студио на Ashampoo

 • Промяна на аудиофайла с вградените инструменти
 • Променете аудиофайла с вградените инструменти в Ashampoo Music Studio
  Променете аудиофайла (еквалайзера) в Ashampoo Music Studio

  Струва си да се отбележи, че във всички тези точки, с изключение на последния, има възможност за обработка на данни на партиди, т.е. можете да добавите не само една песен, а цели албуми, така че да можете да изпълнявате желаните действия върху тях.

  смесване

  Описанието на този раздел в Ashampoo Music Studio нежно подсказва защо, на първо място, този инструмент е необходим - за да се създаде микс за партито.

  Смесване в Ashampoo Music Studio

  Добавяйки желания брой песни, можете да промените реда им и да изберете параметрите на смесване.

  Това ви позволява да зададете времето в секунди, от което постепенно ще намалее силата на звука на една песен, а в следващата постепенно ще се увеличи. Така любимата ви соланка от любимите ви песни ще звучи като едно цяло и няма да бъде разстроена от внезапни паузи и резки преходи.

  Смесване (параметри) Музикално студио Ashampoo

  Последният етап на смесване е износът на сместа с възможност за предварително подбиране на нейното качество и формат. Всъщност този прозорец изглежда същият за повечето секции на програмата.

  Създайте плейлисти

  В тази секция на Ashampoo Music Studio можете бързо и удобно да създадете плейлист за по-късно слушане на него на вашия компютър или на всяко мобилно устройство.

  създайте плейлисти в Ashampoo Music Studio

  Добавянето на аудиофайлове можете да промените реда им в плейлиста и като отидете в следващия прозорец (бутона "Напред"), изберете формата, в който искате да запазите плейлиста.

  Създаване на плейлисти в Ashampoo Music Studio

  Поддръжка на формати

  Както вече виждате, Ashampoo Music Studio поддържа повечето от настоящите аудиофайлове. Сред тях са MP3, WAV, FLAC, WMA, OPUS, OGG. Отделно заслужава да се отбележи, че програмата е удобна за потребителите на iTunes - този редактор поддържа и AAC с M4A.

  Конвертиране на аудио файлове

  Възможността за конвертиране на аудио файлове, които вече са обхванати в секцията "Промяна", където се намира тази функция.

  Конвертиране на аудио файлове в Ashampoo Music Studio

  Въпреки това, заслужава да се отбележи, че Ashampoo Music Studio има способността да конвертира произволен брой аудио файлове в някой от поддържаните формати. Освен това можете да изберете качеството на крайния продукт.

  Конвертирайте (изберете формат) в Ashampoo Music Studio

  Не забравяйте, че превръщането на аудио с лошо качество в файлове с по-високо качество (по брой) е безполезно предприятие.

  Извличане на аудио от видеоклипа

  В допълнение към поддържането на най-популярните аудио формати, заслужава да се отбележи, че Ashampoo Music Studio ви позволява да извлечете аудиозаписа от видеофайлове. независимо дали е клип на любимия ви музикален изпълнител или някакъв филм. Има нещо подобно в Wavepad Sound Editor, но там е по-малко удобно изпълнено.

  Извличане на аудио от видеофайла в Ashampoo Music Studio

  С тази функция можете да запишете песен от клип като отделен музикален състав или, ако става въпрос за извличане на саундтрака от филм, отрежете фрагментите от него. Благодарение на това можете да извлечете саундтрака от филма, музиката в началото или от кредитите, да изрежете любимия си фрагмент и по избор да го настроите върху камбаната. Освен това можете да добавяте ефекти на усилване или намаляване на звука или просто да премахнете звука във всяка част от видеото, като оставяте само визуален съпровод.

  Извличане на аудио от видео в Ashampoo Music Studio

  Струва си да се отбележи, че процесът на извличане на аудио от видеото отнема доста време, особено на фона на доста високата скорост на програмата във всички останали секции.

  Записвайте аудио

  Тази секция на програмата ви позволява да записвате аудио сигнал от различни източници, който може да бъде вграден или свързан микрофон, както и музикален инструмент, предварително конфигуриран директно в операционната система или придружаващ софтуер.

  Записвайте аудио (изберете устройство) в Ashampoo Music Studio

  За да започнете, трябва да изберете устройството, от което ще бъде изпратен сигналът за запис.

  Записвайте аудио (избор на качество) в Ashampoo Music Studio

  След това трябва да зададете желаното качество и формат на крайния файл.

  Записвайте аудио в Ashampoo Music Studio

  Следващата стъпка е да посочите местоположението за експортиране на аудиото, след което да започнете този запис. След като завършите въвеждането и кликнете върху "Напред", ще видите "поздравления" от програмата за успешна операция.

  Записвайте аудио (успешно) в Ashampoo Music Studio

  Извличане на аудиофайлове от компактдискове

  Ако имате компактдискове с албуми на любимите ви музикални изпълнители и искате да ги запазите на компютъра в оригинално качество, Ashampoo Music Studio ще ви помогне да го направите бързо и удобно.

  Извличане на аудио от CD в Ashampoo Music Studio

  Записване на компактдиск

  Всъщност по същия начин с помощта на тази програма можете да записвате музика, съхранявана на вашия компютър, на оптично устройство, независимо дали е CD или DVD-ROM. Преди това можете да зададете качеството на песните и тяхната поръчка. В тази секция на Ashampoo-Music-Studio можете да записвате аудио компактдиск, MP3 или WMA диск, диск със смесено съдържание и просто да направите копие на компактдиска.

  CD запис в музикално студио Ashampoo

  Създаване на корици за компактдискове

  След като напишете компактдиска си, не го оставяйте безличен. Ashampoo Music Studio разполага с набор от съвременни инструменти, благодарение на които можете да създавате висококачествени покрития. Програмата може да изтегли обложката на албума от интернет или да излезе със себе си и да създаде красив дизайн за колекцията, която сте записали.

  Създайте обложка за CD в Ashampoo Music Studio

  Трябва да се отбележи, че капакът може да бъде създаден както за самия диск (кръгъл), така и за този, който ще бъде в кутията с него.

  Създаване на кавър в Ashampoo Music Studio

  В арсенала на този аудио редактор има голям набор от шаблони за удобна работа, но независимостта на творческия процес също не е отменена. Струва си да се отбележи, че повечето аудио редактори не могат да се похвалят с подобна функция. Дори професионален софтуер като Sound Forge Pro, въпреки че ви позволява да записвате компактдиск, но не предоставя инструменти за техния дизайн.

  Създайте обложка за дискове в Ashampoo Music Studio

  Организиране на музикална колекция

  Ashampoo Music Studio ви помага да почистите музикалната библиотека на твърдия диск на компютъра си.

  Организиране на музикалната колекция в Ashampoo Music Studio

  Този инструмент ще ви помогне напълно да промените местоположението на файловете / албумите / дискографиите и, ако е необходимо, да промените или редактирате името им.

  Организиране на музикалната колекция в Ashampoo Music Studio

  Експортиране на метаданни от база данни

  Огромното предимство на Ashampoo Music Studio, в допълнение към горното, е способността на този аудио редактор да извлече информация за песни, албуми, артисти от интернет. Сега можете да забравите за "Неизвестни изпълнители", "Untitled" имената на песните и липсата на корици (в повечето случаи). Цялата тази информация ще бъде изтеглена от собствената ви база данни на програмата и ще бъде добавена към вашите аудио файлове. Това важи не само за песните, добавени от компютъра, но и за тези, които ще бъдат експортирани от компактдиска.

  Предимства на студиото за музика Ashampoo

  1. Русифициран интерфейс, който е много лесен за разбиране.

  2. Поддръжка на всички популярни аудио формати.

  3. Износ на липсващи и липсващи данни за музикални композиции от собствена база данни.

  4. Голям набор от инструменти и функции, които извеждат тази програма далеч отвъд нормалния аудио редактор.

  Музикално студио в Ashampoo Недостатъци

  1. Програмата се заплаща, пробната версия с пълен достъп до всички функции и функции е валидна за 40 дни.

  2. Скромен набор от ефекти директно за обработка и редактиране на аудио, в OcenAudio, както и в много други редактори, има много повече.

  Ashampoo Music Studio е много мощна програма, която не може да се нарече прост аудио редактор. На първо място, тя е ориентирана да работи с аудио, особено с музикални файлове. В допълнение към баналното си редактиране, тази програма предоставя редица други функции, които са не по-малко полезни и необходими за средния потребител, които просто не са достъпни в други подобни програми. Цената, която разработчикът изисква за него, в никакъв случай не е висока и ясно оправдава всички функционални пълнежи, които този продукт съдържа. Препоръчва се да се използва от всички, които често работят с аудио като цяло и със собствена музикална библиотека по-специално.

  Изтеглете пробна версия на Ashampoo Music Studio

  Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт