Не е най-трудно да редактирате аудио файл на компютър или да запишете звукова задача. Още по-лесно и по-удобно е да го решите, когато избирате подходящата програма. AudioMaster е един от тези.

Тази програма поддържа най-актуалните аудиофайлови формати, ви позволява да редактирате музика, да създавате тонове на звънене и да записвате аудио. С малкото си звук AudioMaster има доста богата функционалност и много хубави функции, които ще разгледаме по-долу.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Софтуер за редактиране на музика

Интерфейс Аудио майстор

Комбинирайте и изрежете аудио файлове

В тази програма можете да изрежете аудио файлове, просто изберете желания фрагмент с мишката и / или задайте началното и крайното време на фрагмента. Освен това можете да запишете както избрания фрагмент, така и онези части от пистата, които минават преди и след него. С тази функция можете лесно да създадете тон на звънене от любимата си музика, за да я инсталирате при обаждане в телефона.

Комбиниране и подрязване на аудио файлове в AudioMaster

Предлага се в AudioMaster и Cardinal opposite функция - сливането на аудио файлове. Функциите на програмата ви позволяват да комбинирате неограничен брой аудио записи в една песен. Между другото, промените в създадения проект могат да бъдат направени на всеки етап.

Ефекти за редактиране на аудио

В арсенала на този аудио редактор съдържа огромен брой ефекти за подобряване на качеството на звука в аудио файловете. Трябва да се отбележи, че всеки ефект има свое собствено меню за настройки, в което можете независимо да настроите желаните параметри. Освен това винаги можете да визуализирате промените, които сте направили.

Ефекти за редактиране на аудио в AudioMaster

Очевидно е, че в AudioMaster има такива ефекти, без които не е възможно да си представите такава програма - това е еквалайзер, реверберация, panaramirovanie (промяна на каналите), стомна (промяна на ключа), ехо и много други.

Еквалайзер в аудио мастер

Звукови атмосфери

Ако простото редактиране на аудиофайла изглежда не е достатъчно, използвайте звукова атмосфера. Това са фонови звуци, които могат да се добавят към редактируеми записи. В арсенала на AudioMaster има доста такива звуци и те са много разнообразни. Има пеещи птици, звънене на звънец, шум от сърф, шум от училището и много други. Отделно заслужава да се отбележи възможността за добавяне на неограничен брой звукови атмосфери към редактираната писта.

Звукова атмосфера в AudioMaster

Записвайте аудио

В допълнение към обработката на аудио файлове, които потребителят може да добави от твърдия диск на своя компютър или външно устройство, можете също така да създадете собствено аудио в AudioMaster или по-точно да го запишете чрез микрофон. Това може да бъде глас или звук на музикален инструмент, който можете да слушате и редактирате веднага след записа.

Записвайте аудио към AudioMaster

В допълнение, програмата има набор от уникални настройки, с които можете да промените и подобрите веднага гласа, записан чрез микрофона. И все пак, възможностите на тази програма за записване на аудио не са толкова широки и професионални, колкото в Adobe Audition , която първоначално е насочена към изпълнение на по-сложни задачи.

ефекти на записа в аудио масива

Експортиране на аудио от CD-та

Добър бонус в AudioMaster, както и в аудио редактора, е възможността за записване на аудио от CD-ROM. Просто поставете компактдиска в устройството на компютъра, стартирайте програмата и изберете опцията CD-ripping (Експортиране на аудио от компактдискове) и след това изчакайте процесът да приключи.

Експортиране на аудио от CD-ROM към AudioMaster

Използвайки вградения плейър, винаги можете да слушате музика, която се изнася от диска, без да напускате прозореца на програмата.

Поддръжка на формати

Програмата, фокусирана върху работата с аудио, трябва задължително да поддържа най-популярните формати, в които се разпространява това много аудио. AudioMaster работи свободно с WAV, WMA, MP3, M4A, FLAC, OGG и много други формати, което е достатъчно за повечето потребители.

Експортиране (запаметяване) на аудиофайлове

Относно какви формати на аудиофайлове тази програма поддържа, беше казано по-горе. Всъщност в същите формати можете също така да експортирате (записвате) песента, с която сте работили в AudioMaster, независимо дали е обикновена песен от компютър, музикална композиция, която е копирана от компактдиск или аудио, записани чрез микрофон.

Експортиране (съхранение) на аудиофайлове на Audiomaster

Преди това можете да изберете желаното качество, но си струва да разберете, че много зависи от качеството на оригиналната писта.

Извличане на аудио от видео файлове

В допълнение, че тази програма поддържа повечето аудио формати, с помощта на която можете да извлечете звука от видеото, просто го изтеглете в прозореца на редактора. Можете да извлечете цялата песен като цяло, както и нейния отделен фрагмент, като я изберете по същия принцип, както при изрязването. Освен това, за да извлечете един фрагмент, можете просто да зададете времето за начало и край.

Извличане на аудио от видео файлове в Audiomaster

Поддържани видео формати, от които можете да извлечете аудиозаписа: AVI, MPEG, MOV, FLV, 3GP, SWF.

Извличане на аудио от видео към аудио мастер

Предимства на AudioMaster

1. Интуитивен графичен интерфейс, който също е русифициран.

2. Лесен за използване.

3. Поддръжка на най-популярните аудио и видео формати (!).

4. Наличие на допълнителни функции (износ от CD, извличане на звук от видео).

Недостатъци

1. Програмата не е безплатна и версията за оценка е валидна за около 10 дни.

2. В демо версията не са налице редица функции.

3. Той не поддържа ALAC (APE) и MKV видео формати, въпреки че те са доста популярни сега.

AudioMaster е добра програма за редактиране на аудио, която ще се интересува от потребители, които не си задават прекалено сложни задачи. Самата програма отнема доста място на дисково пространство, не зарежда системата си и благодарение на прост, интуитивен интерфейс всеки може да го използва.

Изтеглете пробната версия на AudioMaster

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт