Има случаи, когато поради повреда на файла за деинсталиране, вирусна активност или ако сте инсталирали паролата за деинсталиране, но след това сте забравили, не е възможно да премахнете антивирусната програма Avast по стандартния начин. Аваст се погрижи, че в такива ситуации потребителят намери приемлив начин за себе си. Разработена е програма за премахване на Avast Avast Uninstall Utility или все още се нарича Avast Clear.

Помощната програма за деинсталиране на Avast не е просто позиционирана като програма, която може да деинсталира антивирус, който не може да бъде изтрит по други начини, но също така като приложение, което го премахва напълно, без да остане, за разлика от други опции.

Урокът: Как да деинсталирате Avast с Avast Uninstall Utility

Урокът: Как да деинсталирате Avast с Avast Uninstall Utility, ако не е премахнат

Премахване на програмите Avast

Единствената функция на Avast Uninstall Utility е премахването на различни софтуерни продукти на Avast.

Най-често тази програма се използва за премахване на различни версии на Avast Antivirus: Avast Free Antivirus, Pro Antivirus, Premier и Internet Security.

Стартиране на помощната програма за деинсталиране на Avast

Освен това с помощната програма можете да премахнете софтуерните продукти на Avast (Avast Endpoint Protection Plus и Avast Windows Home Server Edition).

Процесът на премахване на антивирусната програма Avast от Avast Uninstall Utility

Важно е да запомните, че тази програма ще работи правилно само когато се изпълнява в безопасен режим на операционната система Windows.

предимства:

  1. Наличие на интерфейса на руски език;
  2. Функционална простота;
  3. Пълно премахване на софтуерните продукти на Avast.

недостатъци:

  1. Необходимостта да работите в безопасен режим OS Windows;
  2. Липса на допълнителни възможности.

С помощта на помощната програма Avast Uninstall Utility ще можете да премахнете дори и тези софтуерни продукти на Avast, чието деинсталиране е имало проблеми. Освен това те ще бъдат премахнати напълно и напълно.

Изтеглете Avast Uninstall Utility безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт