Mozilla Firefox е популярен браузър, който има огромен брой почитатели по целия свят. Ако сте доволни от този уеб браузър, но в същото време искате да опитате нещо ново, тогава в тази статия ще намерите браузъри, базирани на двигателя на Firefox.

Много потребители знаят, че на базата на браузъра, Google Chrome е създал множество добре известни уеб браузъри, сред които например можете да подчертаете Yandex.Browser, но малцина знаят, че на базата на Mozilla Firefox има много интересни алтернативи.

Браузъри, базирани на двигателя на Firefox

Tor Browser

Браузъри, базирани на двигателя на Firefox (Gecko)

Този уеб браузър е най-ефективният инструмент за поддържане на анонимност в интернет. Този браузър ви позволява не само да оставяте минимални следи за себе си в World Wide Web, но и да посещавате свободно уеб блокирани блогове.

Основната характеристика на уеб браузъра е, че не изисква инсталиране на компютър.

Tor Browser Безплатно изтегляне

SeaMonkey

Браузъри, базирани на двигателя на Firefox (Gecko)

Браузър SeaMonkey от ръцете на разработчиците Mozilla, но не намери подходяща популярност, във връзка с които проектът е бил в крайна сметка изоставен.

Този браузър обаче все още се разпространява от официалния сайт на програмиста, което означава, че той може да бъде изтеглен и инсталиран на вашия компютър без никакви проблеми.

Характеристика на този браузър е икономичното потребление на системни ресурси, което го прави продуктивно дори при много слаби компютри. Освен това, наборът от инструменти и настройки тук са построени много по-лесно и по-разбираемо от по-големия брат, което ви позволява незабавно да разберете всички функции на този уеб браузър.

Свали SeaMonkey безплатно

Watefox

Браузъри, базирани на двигателя на Firefox (Gecko)

Подобрена версия на Mozilla Firefox, оптимизирана специално за 64-битови операционни системи.

Според разработчиците на браузъра, те успяха да постигнат оптималната оптимизация, поради която работата на този уеб браузър ще продължи много по-бързо и по-стабилно, отколкото в Mozilla Firefox.

Свали Watefox безплатно

Авантюрен браузър Ultimate

Браузъри, базирани на двигателя на Firefox (Gecko)

Може би най-интересният уеб браузър от прегледа, който успешно съчетава три популярни двигателя едновременно: от браузъра Internet Explorer , от Mozilla Firefox и от Google Chrome.

Браузърът вече е инсталирал необходимите инструменти, които ще ви позволят да осигурите удобно сърфиране в мрежата: блокиране на реклами, функционалност за настройка на прокси сървъри, RSS четец, защита срещу катастрофи и много други.

Разбира се, този браузър не е за всеки, но ако имате нужда от правилно показване на всяка информация в интернет (например някои уеб страници могат да се показват правилно само в Internet Explorer), тогава определено обърнете внимание на това решение.

Свали Avant Browser Ultimate безплатно

Ако все още имате браузъри, базирани на двигателя Firefox, споделете ги в коментарите.