Записването на видео от екрана е полезна функция, която, за съжаление, не се поддържа от стандартните инструменти на Windows. Ако имате нужда да заснемете видеоклип за това, което се случва на монитора ви, трябва да се погрижите за качествен софтуер. Това е програмата CamStudio е.

CamStudio е безплатен софтуер с отворен код, който ви позволява да записвате видео. Програмата осигурява всички необходими функции, които потребителят може да има нужда от процеса на запис.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за запис на видео от компютърния екран

Видеозапис

KamStudio ви позволява да записвате избраната област на екрана, избрания прозорец Windows или целия екран изобщо. По време на записа записът може да бъде поставен на пауза с бутона за пауза и след това да бъде възстановен.

Видеозапис в CamStudio

Променете видеоформата

По подразбиране видеото се записва във формат AVI, но ако е необходимо, форматът може да бъде променен на MP4 или SWF.

Променете видео формата в CamStudio

Промяна на размера на прозореца на програмата

Прозорецът на програмата CamStudio първоначално няма голям размер. Ако е необходимо, прозорецът на програмата може да бъде значително намален, превръщайки го в тънка лента с инструменти.

Преоразмеряване на прозореца на програмата в CamStudio

Допълнителни ефекти

Ефектите в CamStudio не са точно това, което обикновено използвахме при работа с видеозаписи. В секцията "Ефекти" имате възможност да добавите необходимия воден знак към видеото, да вмъкнете време и повече.

Допълнителни ефекти в CamStudio

Показване или скриване на курсора на мишката

Ако създадете видео инструкция, дисплеят във видеото на курсора на мишката може да бъде полезен. В други случаи, ако не е необходимо, можете да изключите дисплея.

Покажете или скрийте курсора на мишката в CamStudio

Записвайте аудио

Записването на звук може да се извърши от микрофон, свързан към компютър, от компютърни звуци или напълно изключен.

Записвайте аудио в CamStudio

Настройване на горещи клавиши

За всяко действие, когато записвате видео от екрана, се предлагат собствени горещи клавиши. Ако е необходимо, те могат да бъдат променени.

Настройване на клавишни комбинации в CamStudio

Автоматично спиране на записа

Ако видеозаписът Ви трябва да бъде с фиксирана продължителност, т.е. да прекъсне в определен момент, тогава програмата може да определи точното време, след което записът ще бъде спрян.

Автоматично спиране на записа в CamStudio

Предимства на CamStudio:

1. Прост и интуитивен интерфейс;

2. Програмата е напълно безплатна;

3. Широк набор от инструменти, които ви позволяват да прецизирате работата на програмата и процеса на записване на екранното видео.

Недостатъци на CamStudio:

1. Липса на руски език;

2. При инсталиране на програмата, ако не откажете навреме, ще бъде инсталиран браузър Amigo и други промоционални продукти.

CamStudio е отличен инструмент, който дава на потребителите много разнообразни инструменти и настройки за работа с видеозапис от екрана. Единственият нюанс на програмата е липсата на руски език, но с такъв прост интерфейс, това няма да е проблем за повечето потребители.

Свали KamStudio безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт