Google предлага на потребителите на интернет да използват собствени DNS сървъри. Тяхното предимство се крие в бързата и стабилна работа, както и в способността за заобикаляне на блокирането на доставчиците. Как да се свържете с DNS сървъра на Google, ще обсъдим по-долу.

Ако често срещате проблеми при отварянето на страниците, докато маршрутизаторът или мрежова карта обикновено се свързват с мрежата на доставчика и се включват онлайн, вероятно ще се интересувате от стабилни, бързи и модерни сървъри, поддържани от Google. Чрез настройването на достъпа до тях на компютъра ви не само ще получите висококачествена връзка, но и ще можете да заобиколите блокирането на популярни ресурси като тракери, сайтове за споделяне на файлове и други необходими сайтове като YouTube, които също са периодично блокирани.

Как да конфигурирате достъпа до DNS сървърите на вашия компютър

Настройте достъп в операционната система Windows 7.

Кликнете върху "Старт" и "Контролен панел". В секцията "Мрежа и интернет" кликнете върху "Преглед на състоянието и задачите на мрежата".

Публични DNS сървъри от Google 1

След това кликнете върху "Местна връзка", както е показано на снимката по-долу, и "Свойства".

Публични DNS сървъри от Google 2

Кликнете върху "Интернет протокол 4 (TCP / IPv4)" и кликнете върху "Properties".

Публични DNS сървъри от Google 3

Поставете отметка в квадратчето "Използвайте следните адреси на DNS сървъри и въведете 8.8.8.8 в предпочитаната линия на сървъра и 8.8.4.4 алтернативно. Кликнете върху OK. Това са адресите на публичния сървър на Google.

Публични DNS сървъри от Google 4

В случай, че използвате маршрутизатор, препоръчваме да въведете адресите, както е показано на екранната снимка по-долу. На първия ред - адреса на маршрутизатора (може да варира в зависимост от модела), на втория - DNS сървър от Google. По този начин можете да се възползвате както от доставчика, така и от сървъра на Google.

Прочетете още: DNS сървър от Yandex

Публични DNS сървъри от Google 5

По този начин се свързахме с обществените сървъри на Google. Оценявайте промените в качеството на интернет, като напишете коментар на статията.