CCleaner е интегриран инструмент за Windows, който ви позволява да поддържате компютъра си "чист", като го запазвате от ненужни файлове, които причиняват спад в производителността на системата. Една от най-важните процедури, които могат да бъдат приложени в тази програма е почистване на системния регистър и днес ще разгледаме как CCleaner може да изпълни тази задача.

Регистърът на Windows е необходим компонент, който отговаря за съхраняването на конфигурациите и настройките на операционната система. Например, сте инсталирали програмата на компютър, съответните ключове са се появили в системния регистър. Но след като изтриете програмата чрез "Контролен панел", записите в регистъра, отнасящи се до тази програма, могат да останат.

Всичко това в крайна сметка води до факта, че компютърът започва да работи много по-бавно, дори може да предизвика проблеми в работата. За да предотвратите това, препоръчваме да почистите регистъра и този процес може да бъде автоматизиран, като се използва програмата CCleaner на компютъра.

Изтеглете софтуер CCleaner

Как мога да изчистя регистъра посредством CCleaner?

1. Стартирайте прозореца на програмата CCleaner, отидете в раздела "Регистър", уверете се, че всички елементи са проверени. След това кликнете върху бутона "Проблеми с търсенето" .

Почистване на регистъра чрез CCleaner

2. Процесът на сканиране на регистъра започва, в резултат на което CCleaner ще открие много проблеми с голяма вероятност. Можете да ги премахнете, като кликнете върху бутона Прикрепване .

Почистване на регистъра чрез CCleaner

3. Системата ви подканя да направите резервно копие. Препоръчва се да се съгласите с това предложение, защото в случай на проблеми можете успешно да се възстановите.

Почистване на регистъра чрез CCleaner

4. Ще се появи нов прозорец, в който щракнете върху бутона "Fixed checked" .

Почистване на регистъра чрез CCleaner

Процесът на изпълнение на процеса ще започне, което не отнема много време. След приключване на почистването на системния регистър всички грешки, открити в системния регистър, ще бъдат фиксирани и проблемни ключове ще бъдат изтрити.