Процесът на разработване на игри отнема много време и усилия. Но е много по-лесно да правите игри със специална програма под ръка. Начинаещите често използват дизайнери на игри - програми, които не изискват езици за програмиране и използват интерфейса "drop-and-drag". Една от тези програми - Clickteam Fusion - ще разгледаме.

Clickteam Fusion е дизайнер на 2D игри за различни популярни платформи: Windows, Linux, iOS, Android и други. Програмата не изисква специални умения и познания по програмните езици, които ще зарадват начинаещите. С помощта на ClickTam Fusion можете бързо и лесно да създавате игри и програми.

Съветваме ви да погледнете: Друг софтуер за създаване на игри

Визуално програмиране

Както вече споменахме, Clickteam Fusion използва инструмента за изтегляне и плъзгане. Това означава, че играта се създава чрез плъзгане на необходимите свойства върху обектите. Разбира се, това значително опростява работата на начинаещите разработчици, но все още знаейки синтаксиса на езика на играта, можете да създадете по-интересни игри.

Clickteam Fusion Визуално програмиране

Жанно разнообразие

В ClickTeam Fusion няма предпочитание за създаване на конкретен жанр на игрите. Това означава, че тук можете да създавате игри от всеки жанр - от стратегически до екшън игри. Най-добрият конструктор е подходящ за игри, които се провеждат със статична камера.

Разработване на игри на мобилни платформи

По време на разработването на игри на мобилния телефон, с помощта на функции вътре в дизайнера можете да изградите в играта геолокация, използвайте акселерометър, вградени покупки, банер реклама, увеличение, мултитъч, симулация на джойстика.

iTunes Clickteam Fusion

Управление на разширения и актуализации

В програмата има разширен мениджър, който съдържа много свободни обекти, които улесняват разработчика да работи. От време на време се появява нещо ново. Също така програмата има мениджър за актуализации, който автоматично търси актуализации и ги инсталира.

Clickteam Fusion Update

тестване

С помощта на клавиша F8 можете да тествате играта на компютъра. Ако създадете игра на мобилен телефон, трябва да експортирате например .apk и да стартирате играта по телефона.

Проверка на синтез на Clickteam

достойнство

1. Не изисква специални познания в областта на програмирането;
2. Лесен за използване и интуитивна функционалност;
3. Междуплатформена платформа;
4. Ниска цена на пълната версия на програмата.

недостатъци

1. Липса на русификация;
2. Програмата не е проектирана да работи с големи проекти.

Clickteam Fusion е популярна 2D среда за разработка, която използва интерфейс за визуално програмиране. Основната аудитория на този дизайнер е аматьори, за които създаването на игри е хоби. Една от най-популярните игри, създадени с помощта на ClickTeam Fusion - Петте нощи на Фреди ". Така че изтеглете пробната версия на програмата и създайте интересни проекти!

Изтеглете безплатно ClickTeam Fusion

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт