След инсталирането Internet Explorer , е необходимо да се извърши първоначалната настройка. Благодарение на него можете да увеличите производителността на програмата и да я направите максимално удобен за потребителя.

Как да конфигурирате Internet Explorer

Общи свойства

Първоначалната настройка на браузъра Internet Explorer се извършва в секцията "Инструменти - браузър" .

В първия раздел "Общи" можете да персонализирате лентата на отметките, като зададете коя страница ще бъде началната страница. Тук се изтрива различна информация, като "бисквитки". Съгласно предпочитанията на потребителя, можете да персонализирате външния вид с цветове, шрифтове и дизайн.

Раздел Общи в Internet Explorer

безопасност

Името на този раздел говори сам за себе си. Тук се настройва нивото на защита на интернет връзката. Освен това можете да различите това ниво от опасни и сигурни сайтове. Колкото по-високо е нивото на защита, толкова повече допълнителни функции могат да бъдат деактивирани.

Защита в Internet Explorer

конфиденциалност

Тук достъпът е конфигуриран в съответствие с политиката за поверителност. Ако сайтовете не отговарят на тези изисквания, можете да им попречите да изпращат "бисквитки". Също така има забрана за определяне на местоположение и блокиране на изскачащи прозорци.

Поверителност в Internet Explorer

допълнително

Този раздел отговаря за конфигурирането на допълнителни настройки за сигурност или за нулиране на всички настройки. В тази секция не е необходимо да променяте нищо, програмата автоматично задава необходимите стойности. В случай на различни грешки в браузъра настройките му се връщат към оригинала.

В допълнение, в Internet Explorer

Програмите

Тук можем да определим Internet Explorer като браузър по подразбиране и да управляваме добавки, т.е. допълнителни приложения. От новия прозорец можете да ги изключите и включите. Премахнете добавките от стандартния съветник.

Програми в Internet Explorer

Връзки

Тук можете да свържете и конфигурирате виртуални частни мрежи.

Програми в Internet Explorer

съдържание

Много удобна функция на този раздел е семейната сигурност. Тук можем да настроим работата в интернет за конкретен профил. Например, блокирайте достъпа до някои сайтове или обратно, въведете списък с разрешени сайтове.

Семейна безопасност в Internet Explorer

Списъкът на сертификатите и издателите незабавно се коригира.

Преки пътища и издатели в Internet Explorer

Ако активирате функцията за автоматично довършване, браузърът ще запомни въведените линии и ще ги запълни със съответствието на първоначалните знаци.

Автоматично попълване в Internet Explorer

По принцип настройките за браузъра Internet Explorer са доста гъвкави, но ако искате, можете да изтеглите допълнителни програми, които разширяват стандартните функции. Например Google Toolbar (за търсене в Google) и Addblock (за блокиране на рекламата).