Във всеки браузър можете да добавите любимия си сайт към отметките и да се върнете към него по всяко време без ненужни търсения. Доста удобно. Но с течение на времето такива маркери могат да се натрупват много и да намерят правилната уеб страница трудна. В този случай визуалните отметки могат да спестят ситуация - малки миниатюри на интернет страниците, поставени на определено място в браузъра или в контролния панел.

В Internet Explorer (IE) има три начина за организиране на визуални отметки. Нека да разгледаме всеки от тях.

Организиране на визуални отметки в началния екран

За Windows 8, Windows 10 операционни системи, е възможно да запазите и изобразявате уеб страницата като приложение и след това да я поставите на началния екран на Windows. За целта изпълнете следните стъпки.

  • Отворете Internet Explorer (за IE 11) и отидете на сайта, който искате да прикачите
  • В горния десен ъгъл на браузъра кликнете върху иконата Инструменти под формата на зъбно колело (или клавишна комбинация Alt + X) и след това изберете Добавяне на сайт към списъка с приложения

Осигуряване на сайта

  • В прозореца, който се отваря, кликнете върху бутона Добавяне .

Сайтове за свързване

  • След това кликнете върху бутона " Старт " и в лентата с менюта намерете сайта, който сте добавили по-рано. Кликнете с десния бутон на мишката върху него и изберете Пряко до от началния екран

zakreplenie

  • В резултат на това в бързо менюто се показва раздел на желаната уеб страница

zakreplenie-V-панели

Организиране на визуални отметки чрез елементите на Yandex

Визуални отметки от Yandex - това е друг начин за организиране на работата с вашите отметки. Този метод е достатъчно бърз, тъй като е достатъчно да изтеглите, инсталирате и конфигурирате елементите на Yandex. За целта изпълнете следните стъпки:

Инсталиране на елементи от Yandex

  • Кликнете върху Инсталиране
  • В диалоговия прозорец щракнете върху бутона " Изпълни " и след това върху бутона Инсталиране (ще получите подкана за паролата за администратор на компютъра) в диалоговия прозорец "Съветник за настройка на приложението"

Инсталиране на елементи

  • След приключване на инсталацията, рестартирайте браузъра
  • След това кликнете върху бутона Избиране на настройки, който се показва в долната част на уеб браузъра

Избиране на настройки

  • Кликнете върху бутона Активиране на всички, за да активирате визуалните отметки и елементите от Yandex и след бутона " Готово "

Избиране на настройките за елементи на Yandex

Организиране на визуални маркери чрез онлайн услуга

Визуалните отметки за IE могат да бъдат организирани и чрез различни онлайн услуги. Основното предимство на този вариант на визуализация на отметки е пълната независимост от уеб браузъра. Сред тези услуги можете да отбележите такива сайтове като Top-Page.Ru , както и Tabsbook.ru , с които можете бързо и лесно да добавяте визуални маркери към браузъра Internet Explorer, да ги групирате, да ги променяте, изтривате и т.н. безплатно.

Онлайн услуга

Струва си да се отбележи, че за да използвате онлайн услугите за организиране на визуални маркери, ще трябва да завършите процедурата по регистрация