PDF е най-популярният файлов формат за съхраняване на текстово и графично съдържание. Благодарение на широкото си разпространение, този тип документи може да се разглежда на почти всяко фиксирано или преносимо устройство - има много приложения за това. Но какво да направя, ако ви е изпратена чертеж в PDF файл, който трябва да бъде редактиран?

Обикновено се създават всякакви видове данни за проекти и след това се използват като документи с разширение DWG. Директна поддръжка за този файлов формат може да бъде осигурена от CAD програми като AutoCAD или ArchiCAD , За да прехвърлите чертеж от PDF към DVG, можете да използвате вградената функция за импортиране в съответните решения. Но в резултат на такива действия много от детайлите често се тълкуват неправилно или напълно изгубени. За да избегнете тези проблеми, препоръчваме да обърнете внимание на специални онлайн конвертори.

Как да конвертирате PDF в DWG онлайн

За да използвате инструментите, описани по-долу, ви е необходим само браузър и достъп до интернет. Процесът на преобразуване напълно и напълно поема сървърния капацитет на уеб услугите. Тези ресурси осигуряват безпроблемно прехвърляне на всички проектни данни - дъги, люкове, линии и др. - за редактируеми DWG обекти.

Вижте също: Как да използвате AutoCAD

Метод 1: CADSoftTools PDF към DWG

Сайтът на фирмата-разработчик на софтуерни решения за преглед и редактиране на чертежи. Тук на потребителя се предлага прост уеб инструмент за преобразуване на PDF документи в DWG. Онлайнят конвертор CadSoftTools поддържа изходни файлове с размер до 3 мегабайта и не повече от две единици на ден. Услугата преобразува само първите две страници на документи и не работи с растерни изображения, превръщайки ги в обекти на OLE.

CADSoftTools PDF до DWG онлайн услуга

 1. За да използвате инструмента, кликнете върху връзката по-горе и импортирайте файла в услугата, като използвате бутона в секцията "Избор на PDF файл" . След това въведете своя имейл адрес в полето по-долу и поставете отметка в квадратчето "Приемам да получавам имейл с моя преобразуван файл" , след което кликнете върху бутона "Конвертиране" .
  Стартиране на процеса на конвертиране на PDF документ в DWG в онлайн услугата CadSoftTools
 2. След като завършите процедурата за конвертиране, ще получите известие, че готовият чертеж е изпратен на посочения по-рано имейл адрес.
  Съобщението за изпращане на завършения DWG файл до посочения имейл адрес в онлайн услугата CadSoftTools
 3. Отидете в пощенската си кутия и намерете буквата от "CADSoftTools PDF to DWG" . Отворете го и кликнете върху връзката до надписа "DWG файл" .
  Върнете се в писмото за изтегляне на завършения DWG файл от услугата DWG на CADSoftTools PDF

В резултат на това завършеният DWG файл, пакетиран в ZIP-архив, ще бъде съхранен в паметта на вашия компютър.

Вижте също: Отваряне на ZIP архива

Разбира се, предвид всички ограничения, това решение не може да се нарече най-удобно. Ако обаче трябва да конвертирате малък PDF документ в чертеж, услугата определено ще ви служи добре.

Метод 2: Zamzar

Популярен онлайн конвертор, който поддържа огромен брой входни и изходни формати. За разлика от инструмента CADSoftTools, тази услуга не ви ограничава в броя на файловете и страниците, които ще бъдат обработени. Също така тук е и максималният размер на файла-източник - до 50 мегабайта.

Zamzar онлайн услуга

 1. Първо, с помощта на бутона "Избор на файлове" качете желания документ на сайта. Посочете разширението "DWG" в падащия списък "Преобразуване на файлове в" и въведете имейл адреса в текстовото поле до него. След това стартирайте процеса на реализация, като кликнете върху бутона "Конвертиране" .
  Стартиране на процеса на конвертиране на PDF в DWG в услугата Zamzar
 2. В резултат на предприетите действия ще получите съобщение за успешното поставяне на файла в опашката за реализация. Той също така ще покаже, че връзката за изтегляне на чертежа ще бъде изпратена във вашата пощенска кутия.
  Съобщение за успешното поставяне на файловите опашки за преобразуване на услугата Zamzar
 3. Отворете пощата и намерете буквата от "Zamzar Conversions" . В него следвайте дългата връзка, разположена в долната част на съобщението.
  Отидете, за да изтеглите завършения DWG файл от онлайн услугата ZamZar
 4. Сега на страницата, която се отваря, просто кликнете върху бутона "Изтегли сега", който се намира срещу името на готовия чертеж.
  Изтегляне на DWG файл от онлайн услугата Zamzar на компютър

Услугата е безплатна и ви позволява да конвертирате дори доста обемни PDF документи. Въпреки това, въпреки усъвършенстваните алгоритми за преобразуване, Zamzar не гарантира пълно прехвърляне на всички части от чертежа. Резултатът обаче може да е по-добър, отколкото ако сте използвали стандартната функция за импортиране.

Вижте също: Онлайн DWG до PDF конвертори

Сега, след като сте прочели материала, знаете как да конвертирате PDF документи в файлове с разширение DWG, като използвате уеб инструменти. Това е много проста и, най-важното, не изисква инсталирането на софтуер на трети страни - и следователно по-практичен.