В наше време, скайп и други пратеници са неразделна част от живота на почти всеки човек. Ние комуникираме с близките си хора, които живеят далеч, и със съседите си чрез два апартамента. Много геймъри не си представят себе си без уеб камера. По време на игра те виждат другите си приятели и се стрелят. Много социални мрежи, като същата "VKontakte", се опитват да приложат в своята функционалност способността да комуникират чрез уеб камера. И с помощта на CyberLink YouCam тази комуникация може да стане много по-ярка и понякога дори забавна.


CyberLink YuKam е програма, която може да добавя различни ефекти, рамки и също така да подобри качеството на снимките и записите за снимки и видеоклипове, направени на уеб камера. Всичко това се предлага в реално време. Това означава, че потребителят може да говори по Skype и в същото време да се наслаждава на всички удоволствия на CyberLink YouCam. Тази програма работи като допълнение към стандартната програма за уеб камера. Въпреки че самата тя може да прави снимки и видеоклипове от уеб камера.

Вижте също: Най-добрите програми за запис на видео от уеб камера

Снимка от уеб камера

В основния прозорец CyberLink Yukam има възможността да направи снимка от уеб камера. За да направите това, превключвателят трябва да бъде в режим на камера (а не на камерата). И за да направите снимка, просто трябва да кликнете върху големия бутон в центъра.

като правите снимки от уеб камера в CyberLink YouCam

Видео от уеб камера

В основния прозорец можете да направите видео от уеб камера. За да направите това, превключете към режима на камерата и натиснете бутона за стартиране на записа.

видео в CyberLink YouCam

Режим за красота на лице

Една от най-големите характеристики на CyberLink YouCam е наличието на режим, при който хората се предполага, че са станали по-привлекателни и естествени. Този режим ви позволява да неутрализирате всички недостатъци на уеб камерата, която в повечето случаи прави некачествени и неестествени снимки. Това е, което разработчиците казват. На практика обаче ефективността на този режим е много трудна за доказване.

За да активирате режима Face Beauty, трябва да кликнете върху съответния бутон в главния прозорец на програмата. До този бутон, между другото, има бутони за подобряване на качеството на изображението и почистване на всички ефекти.

Бутон "Красота на лицето" в CyberLink YouCam

Подобрете качеството на изображението

Ако кликнете върху съответния бутон, ще се покаже специално меню, в което можете да регулирате контраста, яркостта, експонацията, нивото на шума и други параметри на снимката, които пряко влияят върху качеството му. В същия прозорец можете да кликнете върху бутона "По подразбиране" и всички настройки ще се върнат в първоначалното състояние. И бутонът "Разширени" отговаря за така наречения "напреднал" режим за повишаване на качеството на снимката. Има много повече опции.

Настройки за качество в CyberLink YouCam

Преглед на снимката

Когато отворите CyberLinks SK в долния панел, можете да видите всички снимки, направени по-рано, с една и съща програма. Всяка снимка може лесно да бъде прегледана, като кликнете върху нея два пъти. В режим на възпроизвеждане можете да отпечатате снимка с помощта на иконата в лявата част на прозореца на програмата. Също така снимката може да бъде редактирана.

гледане на снимки в CyberLink YouCam

Но нищо не може да се направи в редактора. Тук са налице само стандартните функции на CyberLink YouCam, които ще бъдат обсъдени по-късно.

прозорец за редактиране на снимки в CyberLink YouCam

сцени

В CyberLink YouCam има меню, наречено "Scenes", което показва възможни сцени, които ще бъдат добавени към заснетата снимка. Например, една снимка може да бъде направена в художествена галерия или в балон. За всичко това, просто кликнете върху избрания ефект и ще се покаже в снимката.

сцени в CyberLink YouCam

рамка

До менюто "Сцени" е в раздела "Рамки". Това е извън обхвата. Например, можете да добавите рамка с надпис Rec и червен кръг в ъгъла, за да изглеждате така, сякаш снимката на стара професионална камера. Също така можете да добавите надписа "Честит рожден ден" и много други.

в CyberLink YouCam

"Частици"

Също така към изображението от уеб камерата можете да добавите така наречените частици, които са налице в менюто "парчета". Тя може да бъде плаващи карти, падащи листа, топки, писма или нещо друго.

частици в CyberLink YouCam

филтри

До менюто за частици има и меню за филтриране. Някои от тях могат да направят снимката неясна, други ще добавят сапунени мехурчета към нея. Има филтър, който ще направи отрицателно изображение от нормална снимка. Има много възможности за избор.

филтри в CyberLink YouCam

"Iskazhateli"

Също така тук има меню "Изкривявания", тоест, меню от деформатори. Той съдържа всички ефекти, които веднъж може да се видят само в залата на смях. Така че има една, която ще увеличи долната част на снимката, от която лицето ще изглежда много дебело, но има ефект, който прави всичко квадратно. Друг ефект отразява една част от изображението. Можете също да намерите ефект, който увеличава централната част на снимката. С всички тези ефекти можете да се позабавлявате.

нарушител в CyberLink YouCam 1

нарушител в CyberLink YouCam 2

нарушител в CyberLink YouCam 3

нарушител в CyberLink YouCam 4

нарушител в CyberLink YouCam 5

емоции

Също така в CyberLink YuKam има меню от емоции. Тук всеки ефект добавя към изображението нещо, което символизира това или това емоция. Например, тук има птици, които летят над главата ви. Ясно е, че това символизира малко "човек изостанал". Също така има големи устни, които целуват екрана. Това символизира чувствата на събеседника. В това меню можете да намерите и много интересни неща.

емоции в CyberLink YouCam 5

Gadgets

В това меню има много интересни ефекти, като огън, който гори на главата ви, различни шапки и маски, газова маска и много други. Такива ефекти също добавят към разговора на уеб камера елемент на хумор.

притурки в CyberLink YouCam

Аватарите

CyberLink YouCam ви позволява да замените лицето си с лицето на някой друг човек или дори животно. На теория този човек трябва да повтори действията на някой, който понастоящем слуша уеб камерата, но на практика се оказва много рядко.

аватари в CyberLink YouCam

маркери

С помощта на менюто "Brushers" в изображението можете да нарисувате линия с всякакъв цвят и дебелина.

маркер в CyberLink YouCam

печати

Менюто "Печати" дава възможност за поставяне на печат под формата на ножици, бисквитка, самолет, сърце или нещо друго.

печати в CyberLink YouCam

Изтегляне на допълнително съдържание

В допълнение към тези ефекти, които вече са в стандартната библиотека CyberLink YouCam, потребителят може да изтегли други ефекти. За да направите това, има бутон "Още безплатни шаблони". Всички те са абсолютно безплатни. Като кликнете върху този бутон, потребителят влезе в официалния сайт на CyberLink Effects Library.

повече ефекти в CyberLink YouCam

Ефекти в skype

Сцените и всички други ефекти, които са в тази програма, са достъпни за комуникация с други хора онлайн, например чрез Skype или други подобни програми. Това означава, че вашият събеседник няма просто да ви види, той ще види вашето изображение в една и съща галерия или друга сцена.

За да направите това, трябва да зададете фотоапарата CyberLink като основна камера. В Skype това се прави, както следва:

 1. Отворете менюто "Инструменти" и кликнете върху "Настройки".
 2. Изберете "Видео настройки" в менюто отляво.

  настройките в skype

 3. В списъка с камери изберете CyberLink WebCam Splitter 7.0.
 4. Кликнете върху бутона "Запазване" в долната част на прозореца на програмата.

  видео настройките в skype

След това от CyberLink YuKam ще остане само панел с ефекти. Кликването върху желаното може да го добавите към изображението в разговора. След това събеседникът ви може да ви види на снимката, в огъня, летящи птици над главата и т.н.

предимства

 1. Голям брой различни ефекти в основната библиотека и сред изтегленото съдържание.
 2. Лесна употреба.
 3. Способността да прилагате всички ефекти върху други програми, които използват уеб камера, например в Skype.
 4. Отлично чувство за хумор създателите на програмата.
 5. Добра работа дори при слаби уеб камери.

недостатъци

 1. Тя работи много бавно на слаби компютри и изисква много ресурси за нормална работа.
 2. Няма руски език и сайтът дори няма възможност да избере Русия като своя страна.
 3. Реклами от Google в главния прозорец.

Струва си да отбележим, че CyberLink YouCam е платена програма и струва не толкова евтина, колкото бихме желали. Но на всички потребители е налице пробна версия за 30 дни. Но през това време програмата постоянно ще предлага да закупи пълната версия.

И като цяло, CyberLink YouCam е чудесна програма, която ви позволява да добавите малко подходящо чувство за хумор например към разговори на Skype. Тук има много различни смешни ефекти, които могат да се използват при заснемане или заснемане на видеоклипове на уеб камера и, разбира се, в други програми, при които се използва уеб камера. Направете това на вашия компютър, за да разрешите ситуацията от време на време, няма да навреди на никого.

Изтеглете пробната версия на CyberLink YuKam

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт