Изгарянето на дискове е популярна процедура, в резултат на която потребителят може да записва на CD или DVD носител всяка необходима информация. За съжаление или за щастие днес разработчиците предлагат различни решения за тези цели. Днес ще се съсредоточим върху най-популярните такива, така че да можете да изберете точно това, което ви подхожда.

Основната тежест на програмите за записване на дискове може да бъде различна: тя може да бъде домашен инструмент с възможност за запис на различни видове оптични устройства, професионален комбайн за производство, тясно приложение, например само за записване на DVD дискове и др. Именно поради избора на подходящ инструмент за изгаряне е необходимо да се премине от техните нужди в тази област.

UltraISO

UltraISO - свободно изтегляне Ultra ISO

Нека започнем, може би, с най-популярното софтуерно решение за записване на дискове и работа с изображения - това е UltraISO. Програмата може да не се отличава с модерен стилен интерфейс, но всичко това избледнява в светлината на нейната функционалност и производителност.

Тук можете не само да записвате дискове, но и да работите с флаш памети, виртуални дискове, конвертиране на изображения и много други.

Урокът: Как да запишете изображение на диск в UltraISO

Изтеглете софтуер UltraISO

DAEMON Tools

DAEMON Tools - изтегли безплатно DEMON TULS

След като UltraISO не е по-малко популярен инструмент за запис на информация за флаш дискове и дискове, както и за работа с изображения - DAEMON Tools. За разлика от UltraISO, разработчиците на DAEMON Tools не започнаха да правят основния залог върху функционалността, но те полагат много допълнителни усилия в интерфейса.

Изтеглете софтуер DAEMON Tools

Алкохол 120%

Алкохол - свободно изтегляне алкохол

Алкохолът има две версии, и по-специално версия 120% се плаща, но с безплатен пробен период. Алкохолът 120% е мощен инструмент, насочен не само към записването на дискове, но и към създаване на виртуално устройство, създаване на изображения, конвертиране и много други.

Изтегляне на софтуер Алкохол 120%

Nero

Nero - свободно изтегляне

Потребителите, чиято дейност е свързана с изгарянето на оптични устройства, със сигурност знаят за толкова мощен инструмент като Nero. За разлика от трите програми, описани по-горе, това не е комбиниран инструмент, а ясно насочено решение за изгаряне на информация на носител.

Лесно създава защитени дискове, ви позволява да работите с видео в вградения редактор и да го записвате на диска, да създавате пълни покрития за самия диск и за кутията, в която ще бъде записан, и много други. Nero е идеалното решение за потребители, които в светлината на задълженията си са принудени редовно да записват различни данни на CD и DVD носители.

Изтеглете софтуера Nero

ImgBurn

ImgBurn изтеглите безплатно

За разлика от комбайн като Nero, ImgBurn е миниатюрен и напълно безплатен инструмент за записване на дискове. Ефективно се справя както със създаването (копирането) на изображенията, така и с тяхното записване и непрекъснато показваният напредък на работата винаги ще държи сметка за извършените и текущите действия.

Изтеглете софтуер ImgBurn

CDBurnerXP

CDBurnerXP изтеглите безплатно

Друг напълно безплатен инструмент за писане на дискове за Windows 10 и по-млади версии на тази операционна система, но за разлика от ImgBurn, оборудван с по-приятен интерфейс.

Подходящ за записване на компактдискове и DVD дискове, може да се използва за записване на изображения, за създаване на ясно копие на информация за устройствата с помощта на два диска. С всички тези функции, CDBurnerXP е удобен и безплатен, което означава, че лесно можете да го препоръчвате за домашна употреба.

Урокът: Как да напиша файл на диск в CDBurnerXP

Изтеглете софтуера CDBurnerXP

Студио за изгаряне Ashampoo

Ashampoo Burning Studio безплатно изтегляне

Връщайки се към темата на професионалните софтуерни решения за записване на дискове, трябва да спомена Ashampoo Burning Studio.

Този инструмент осигурява пълни възможности за предварителна работа с изображения и дискове: записване на различни видове лазерни устройства за съхранение, архивиране на файлове с възможност за възстановяване, създаване на обложки, създаване и записване на изображения и много други. Разбира се, инструментът не е безплатен, но напълно оправдава неговата цена.

Изтегляне на Ashampoo Burning Studio

BurnAware

BurnAware изтегляне безплатно

BurnAware по някакъв начин е сравним с този на CDBurnerXP: те имат подобна функционалност, но интерфейсът все още е от полза за BurnAware.

Урокът: Как да записвате музика на диск в BurnAware

Изтегляне на BurnAware

Приложението има безплатна версия, която ще ви позволи да изпълнявате сложна работа с записващите дискове, да изпълнявате различни задачи с файлове с изображения, да получавате подробна информация за свързаните към компютъра устройства и много други.

Astroburn

Астробурн - свободно изтегляне

Astroburn - просто средство за записване на дискове за Windows 7, което не е обременено с ненужни функции. Основните разработчици на залози са направили опростеността и модерния интерфейс. Позволява ви да записвате различни видове искания, да настроите копиране, да създавате файлове с изображения и много други. Програмата е оборудвана с безплатна версия, но тя силно ще насърчи потребителя да закупи платена.

Изтеглете софтуера Astroburn

DVDFab

DVDFab изтеглите безплатно

DVDFab е популярна програма в кръговете си за записване на видео на диск с разширени функции.

Позволява ви да извличате напълно информация от оптичното устройство, да конвертирате напълно видео файлове, да извършвате клониране, да записвате информация на DVD и много други. Оборудван с отличен интерфейс с поддръжка на руския език, както и с безплатна 30-дневна версия.

Изтеглете софтуер DVDFab

DVDStyler

DVD Стийлър -

И отново ще говорим за DVD. Както при DVDFab, DVDStyler е пълно софтуерно решение за запис на DVD. Сред най-забележителните функции е инструмент за създаване на DVD менюта, детайлни видео и аудио настройки и създаване на процес. Със своите функции DVDStyler е напълно безплатен.

Урокът: Как да запишете видео на диск в DVDStyler

Изтеглете софтуера DVDStyler

Xilisoft DVD Създател

Xilisoft DVD Creator изтеглите безплатно

Третият инструмент от категорията "всичко за работа с DVD". Тук потребителят очаква пълен набор от настройки и инструменти, които ви позволяват да започнете да създавате меню за бъдещото DVD и да завършите, като извършите запис на резултата на диска.

Въпреки липсата на руски език, програмата е много лесна за използване, а огромен избор от видео филтри и опции за създаване на обложки ще даде на потребителите пространство за въображение

Изтеглете софтуера Xilisoft DVD Creator

Малък CD писател

Малкият CD Writer изтеглите безплатно

Малкият CD Writer е отново просто приложение за записване на музика на диск, филми и всякакви папки с файлове, предназначени за домашна употреба.

В допълнение към простото записване на информация, можете да създадете стартираща медия, която ще се използва, например, за да инсталирате операционната система на компютъра. Освен това има една много важна характеристика - инсталирането на този продукт на компютър не е задължително.

Изтегляне на малкия CD Writer

InfraRecorder

InfraRecorder изтеглите безплатно

InfraRecorder е удобен и напълно функционален инструмент за записване на дискове.

Функционалността има много общо с BurnAware, ви позволява да пишете информация на устройството, да създавате аудио компактдиск, DVD, да създавате копиране с помощта на две устройства, да създавате изображение, да записвате изображения и др. Поддържа руски език и се разпространява безплатно - и това е добра причина да го спрете да избирате обикновен потребител.

Изтеглете софтуер InfraRecorder

ISOburn

Изтегляне на ISO безплатно

ISOburn е абсолютно проста, но в същото време ефективна програма за записване на ISO изображения.

Всъщност всички работи с този инструмент и са ограничени до записване на изображения на диск с минимален набор от допълнителни настройки, но това е основното му предимство. Освен това програмата се разпространява напълно посредствено.

Изтегляне на ISOburn

И в заключение. Днес научихте за различни програми за записване на дискове. Не се страхувайте да опитате: всички те имат пробна версия и някои от тях се разпространяват напълно абсолютно посредствени, без никакви ограничения.