Драйверът е програма, която ви позволява да контролирате външни устройства на компютъра си. Работата на всички устройства, от мишката до видеокартата, зависи пряко от версията на драйвера. Разработчиците премахват проблеми със съвместимостта и правят всичко, за да направят устройствата да работят без прекъсвания.

За да запазите актуализацията на драйвера, не е необходимо непрекъснато да следите актуализациите от разработчиците, но е достатъчно да използвате програмата Devise Doctor , която ще ви позволи да изтеглите безплатно драйверите.

Съветваме ви да погледнете: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Сканиране на драйвери

За да идентифицирате остарели драйвери в системата, трябва да извършите сканиране, което се извършва автоматично, когато програмата стартира. Показва кои драйвери трябва да бъдат актуализирани, но не показва инсталираните драйвери, които са на разположение в DriverPack Solution ,

Доктор за сканиране към устройство

Изтегляне на драйвери

В Помощник на водача драйверите бяха актуализирани директно в програмата и беше удобно, но драйверът не можа да бъде запазен на компютъра. В Device Doctor това е на разположение, освен това, това е единственият начин да инсталирате драйвери, което може да изглежда неудобно. Когато кликнете върху "Изтегляне на актуализацията", програмата се обръща към официалния сайт, където можете да изтеглите драйвера.

Актуализирайте драйверите в Device Doctor

планиране

Програмата има два начина за планиране на сканиране на системата. Първият режим ще сканира системата, дори ако използвате компютър, и тук можете да зададете точното време за сканиране (1). Вторият режим ще извърши проверка след определен период, но ще го направи в момент, когато компютърът не е зает (2).

Програмиран доктор за сканиране на устройства

Програмни ползи

  1. Изтегляне на драйвери на вашия компютър

недостатъци

  1. Малка функционалност
  2. Малка база данни с шофьори
  3. Неудобна актуализация на драйвера
  4. Излишно платена версия

Device Doctor е една от програмите, които не са необходими на компютъра. Да, има функция за изтегляне на драйвери на компютъра, но това не е достатъчно, освен това е неудобно, защото просто няма друг начин да се актуализира. Малка база данни с драйвери не ви позволява да намерите правилния драйвер, което го прави още по-безполезна.

Изтеглете Device Doctor безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт