Когато се опитвате да инсталирате операционната система Windows 7 от флаш устройство, възможно е системата да не се стартира от този носител. Това, което трябва да направите в този случай, ще бъде обсъдено в този материал.

Прочетете още: Ръководство стъпка по стъпка за инсталиране на Windows 7 от USB флаш устройство

Причини за грешка при стартиране на Windows 7 от флаш устройство

Нека анализираме най-често срещаните причини, които водят до проблеми при стартиране на операционната система от USB устройство.

Причина 1: Неизпълнение на USB флаш устройство

Проверете работата на флаш устройството. Използвайте го на всеки друг стационарен компютър или лаптоп и проверете дали в системата е открито външно устройство.

Определяне на флаш устройство в Windows 7

Ситуацията е възможна, когато флаш устройство, което служи за инсталиране на Windows от много години, е напълно неподходящо. Уверете се, че сте проверили външното устройство, за да сте сигурни, че не губите много време за търсене на причината за проблема.

Причина 2: Разпределение на операционната система с грешка

Преинсталирайте разпространението на операционната система. Можете да направите USB флаш устройство с помощта на специализирани софтуерни решения. Как да направите това е описано в урока.

Урокът: Как да създадете bootable USB флаш устройство в Windows

Стартиращ USB флаш устройство Windows 7

Причина 3: Лошо пристанище

Може би сте счупили един от USB портовете. Използвайте друг съединител, ако нямате лаптоп, а стационарен компютър - инсталирайте флаш устройство от задната страна на кутията.

USB системен модул за конектори Windows 7

Ако използвате USB удължителен кабел, проверете го с друго външно устройство. Може би проблемът е в неправилната му работа.

Причина 4: Дънна платка

В изключително редки случаи е възможно и дънната платка да не поддържа стартирането на системата от USB устройство. Например, борда на Абит не поддържа тази функция. Така че инсталирането на такива машини ще трябва да се извърши от диска за зареждане.

Abit Windows 7 дънна платка

Причина 5: BIOS

Често срещани случаи, когато причината се крие в изключването на USB контролера в BIOS. За да го активирате, намираме елемента "USB контролер" (вероятно "USB контролер 2.0" ) и се уверете, че стойността е зададена на "Enabled" .

BIOS USB контролерът е активирал Windows 7

Ако е изключено ( "Disabled" ), включете го, като зададете стойността на "Enabled" . Излезте от BIOS, запазвайки промените.

Прочетете още: Какво да направите, ако BIOS не вижда стартиращо USB флаш устройство

След като установите причината за неуспешната инсталация на инсталацията на Windows 7 от външно USB устройство, ще можете да инсталирате операционната система от флаш устройство, като използвате един от методите, описани в тази статия.