DLL

buddha.dll е динамична библиотека, която е част от DirectX API за Windows 7, 8, 10. Тя се използва от много популярни игри като Arma 3, Battlefield 4, Transformers: Fall of Cybertron и други. Ако този файл липсва, системата показва съобщение за грешка.

Отстранете бъг с buddha.dll

Най-простият и най-надежден начин за отстраняване на грешка е преинсталирането на DirectX, тъй като buddha.dll е негов компонент. Можете също така ръчно да изтеглите и копирате DLL файла в желаната папка.

Метод 1: Преинсталирайте DirectX

За да приложите този метод, трябва да изтеглите уеб инсталатора на пакета DirectX от тази връзка и след това го пуснете.

 1. Кликнете върху "Напред" в началния прозорец на инсталиране, като приемете лицензионното споразумение.
 2. стартиране на директна инсталация

 3. В следващия прозорец премахнете отметката от квадратчето "Install Bing Panel" (ако желаете) и кликнете върху "Next" .
 4. продължете инсталацията directx

 5. Завършете инсталацията, като кликнете върху бутона "Завършване" .
 6. завършване на директната инсталация

  Готово, грешката трябва да бъде фиксирана.

Метод 2: Самонатоварване buddha.dll

Следващият начин да премахнете въпросната грешка е да инсталирате библиотеката на DLL сами. Обикновено файлът, изтеглени от интернет, има разширение ".zip" . Тя просто не може да бъде инсталирана и следователно трябва първо да бъде извлечена от архива. Възможно е да се разопакова директно в дясната папка или да се разопакова до желаната директория и след това да се постави на желания адрес.

 1. Отворете архивния файл с WinRAR ,
 2. архив в winrar

 3. Използвайте мишката, за да укажете пътя към системната директория "System32" и кликнете върху "OK" . ,
 4. изберете папката за извличане на архива в winrar

  Архивът може да се отвори и с помощта на Windows Explorer .

  Урокът: Отворете ZIP архива

 5. Копирайте преди това извлечената библиотека в папката "System32" .
 6. копирна библиотека

Преди да изпълните действията, описани в този метод, препоръчваме да прочетете статия за инсталирането на DLL , Ако грешката продължава да се повтаря, прочетете статия за регистрация на динамични библиотеки ,