Кодеците са необходими, за да могат да се възпроизвеждат видео и аудио файлове от различни формати на компютъра, тъй като редовните средства на системата не винаги дават такава възможност. Изглежда, че трудното нещо е да изтеглите някаква колекция от кодеци на компютъра. Но все пак такъв въпрос възниква и доста често. Ето защо в тази статия ще разгледаме кои кодеци са налични за Windows 8.

Най-добрите кодеци на Windows 8

Има много кодеци, въпреки че много малко хора знаят за тях, тъй като кодовете на Codec Pack засенчват всички останали. Ще направим кратък преглед на най-популярните решения за Windows 8

K-Lite кодек пакет

Най-доброто решение за Windows 8 ще бъде инсталирането на пакета K-Lite кодек пакет , Това вероятно е най-популярният инструмент за възпроизвеждане на аудио и видео файлове. Според статистиката, той е инсталиран на два от всеки три компютъра. Пакетът съдържа много формати, разнообразие от приставки, филтри, декодери, аудио и видео редактор, както и играч. Всъщност K-Lite Codec Pack е монополист в своята индустрия.

K-Lite Codec Pack Лого

На официалния сайт на кодеците са представени различни набори, които се различават в разнообразието от поддържани формати. За средния потребител е достатъчна леката версия.

Стандартни кодеци за Windows 8.1

Както подсказва името, стандартните кодеци са стандартен набор от кодеци, по-правилно е да се каже - универсално. Има всичко, което може да бъде полезно за обикновения потребител. Такова разнообразие от формати, както и в K-Light Codec Pak, не е, но тази колекция ще има по-малко пространство на диска, за да заемат.

Изтеглете STANDARD кодеци за Windows 8.1 от официалния сайт

Standard-кодеци и за Windows

Комбиниран пакет кодеци на Общността

Набор от кодеци с интересно име CCCP (Combined Community Codec Pack) също е интересно копие. С него можете да възпроизвеждате вероятно всички видео файлове, които могат да бъдат намерени само в интернет. Разбира се, много такива кодеци, които не са необходими, а хората, които се занимават с редактиране на видеоклипове, могат да бъдат полезни. Също така в комплекта има няколко удобни играчи.

Изтеглете комбинирана общност кодек пакет от официалния сайт

CCCP пакет за кодеци

Така че разгледахме някои от най-популярните колекции от кодеци, от които може да се нуждаете. По-добре е да изберете един от тях.