DLL


Проблемите, които са свързани с файла comcntr.dll, най-често се срещат от потребители, които се занимават с софтуерния пакет 1С - посочената библиотека принадлежи към този софтуер. Този файл е COM компонент, който се използва за предоставяне на достъп до информационната база от външна програма. Проблемът не е в самата библиотека, а в характеристиките на работата на 1С. Съответно, повредата възниква при версии на Windows, които се поддържат от този комплекс.

Решаване на проблема с comcntr.dll

Тъй като причината за проблема не е в самия DLL файл, а в неговия източник няма смисъл да се зарежда и заменя тази библиотека. Най-доброто решение на ситуацията ще бъде да преинсталирате 1C платформата, дори ако това води до загуба на конфигурация. Ако последното е критично, можете да опитате да регистрирате comcntr.dll в системата: програмата за инсталиране на програми в някои случаи не прави това самостоятелно, поради което се появява проблемът.

Метод 1: Преинсталирайте 1C: Enterprise

Преинсталирането на платформата трябва да го премахнете напълно от компютъра и да го инсталирате отново. Стъпките са както следва:

  1. Премахнете софтуерния пакет, като използвате системни инструменти или решения на трети страни като Revo uninstaller - Последната опция е за предпочитане, защото това приложение премахва и следи в регистъра и зависимости в библиотеки.

    урок: Как да използвате Revo Uninstaller

  2. Инсталирайте платформата от лицензирания инсталатор или дистрибуторския комплект, изтеглени от официалния сайт. Вече разгледахме подробно възможностите за изтегляне и инсталиране на 1С, затова ви препоръчваме да се запознаете със следния материал.
    Vyibor-komponentov-platformyi-1S

    Още подробности: Инсталиране на платформата 1C на компютъра

  3. Рестартирайте компютъра след инсталацията.

Проверете функционалността на COM компонента - ако следвате точно инструкциите, елементът трябва да функционира безпроблемно.

Метод 2: Регистрирайте библиотеката в системата

Понякога инсталаторът на платформата не регистрира библиотеката в операционната система, причината за това явление не е напълно изяснена. Можете да коригирате ситуацията, като регистрирате необходимия DLL файл ръчно. Няма нищо сложно в процедурата - следвайте инструкциите от статията на линка по-долу и всичко ще се получи.
Registriruem-DLL-biblioteku-cherez-komandnuyu-stroku

Още подробности: Регистрирайте DLL в Windows

В някои случаи обаче проблемът не може да бъде решен по този начин - комплексът упорито отказва да признае дори регистриран DLL. Единственият изход е да се преинсталира 1С, описан в първия метод на тази статия.

По този начин отстраняване на неизправности с comcntr.dll приключи.