DLL

Най-често причината за грешката на тази библиотека е нейното просто отсъствие в системата на Windows. d3dx9_26.dll е един от компонентите на програмата DirectX 9, предназначен за графична обработка. Възникна грешка при опит за стартиране на различни игри и програми, които използват 3D. Освен това, ако изискваните версии не съвпадат, играта може да даде грешка. Рядко, но понякога това се случва и в този случай се нуждаете от конкретна библиотека, която е достъпна само като част от деветата версия на DirectX.

Допълнителните файлове обикновено идват с играта, но ако използвате непълни инсталатори, вероятно този файл няма да бъде в него. Понякога библиотечните файлове се повредят, когато компютърът изведнъж се изключи, което няма автономно захранване, което може да доведе до грешка.

Методи за отстраняване на неизправности

В случай на d3dx9_26.dll, можете да използвате три начина за решаване на проблема. Изтеглете библиотеката с помощта на програма, предназначена за такива случаи, използвайте специален инструмент за инсталиране на DirectX или изпълнете сами тази операция, без допълнителни приложения. Нека разгледаме всеки отделен метод.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

Това приложение има в арсенала си голям брой библиотеки и предлага на потребителя удобна възможност да ги инсталира. За да инсталирате d3dx9_26.dll с него, ще трябва да направите следното:

 1. Въведете d3dx9_26.dll в полето за търсене.
 2. Кликнете върху "Търсене".
 3. Търсене на файл d3dx9_26.dll DLL-Files.com Клиент

 4. След това кликнете върху името на файла.
 5. Изберете d3dx9_26.dll от клиента на DLL-Files.com за резултатите от търсенето

 6. Кликнете върху Инсталиране .

Инсталиране на d3dx9_26.dll DLL-Files.com Клиент

Програмата има опцията да избере различна версия, ако тази, която сте изтеглили, не работи в конкретния случай. За да използвате тази функция, трябва:

 1. Активиране на специален режим.
 2. Изберете друг d3dx9_26.dll и кликнете върху "Изберете версия" .
 3. Разширен изглед на клиента на DLL-Files.com

 4. Посочете пътя за инсталиране.
 5. Кликнете върху Инсталиране сега .

Опции за инсталиране на разширения клиент на DLL-Files.com

Метод 2: Уеб инсталация

Този метод е добавянето на необходимата DLL към системата чрез инсталиране на специална програма - DirectX 9, но първо трябва да го изтеглите.

Изтеглете уеб инсталатора на DirectX от официалния сайт

На отварящата се страница изпълнете следните операции:

 1. Изберете езика на вашата операционна система.
 2. Кликнете върху "Изтегляне" .

Изтегляне на уеб инсталатора на DirectX

 • Изпълнете изтегленото приложение.
 • Приемете условията на споразумението.
 • Кликнете върху "Напред" .
 • Инсталиране на DirectX

  Инсталацията ще започне, в резултат на което всички липсващи файлове ще бъдат добавени към системата.
  Кликнете върху "Завършване" .

  Актуализацията на DirectX е завършена

  Метод 3: Изтегляне на d3dx9_26.dll

  Можете сами да инсталирате DLL, като използвате стандартни функции на Windows. За да направите това, първо трябва да го изтеглите, като използвате специален интернет портал, след което копирайте изтегления файл в системната директория:

  C:WindowsSystem32

  Можете просто да го поставите там чрез плъзгане.

  Копиране на файла d3dx9_26.dll в папката Windows System32

  Има някои нюанси, които трябва да имате предвид при инсталирането на DLL файлове. Пътят за копиране на такива компоненти може да варира в зависимост от версията на инсталираната операционна система. За да разберете коя опция е подходяща за вас, прочетете нашата статия , в който този процес е описан подробно. Освен това може да се наложи да регистрирате библиотека. В този случай е необходимо да се обърнете към друга статия ни ,