DLL

Изтеглете безплатно libvlc.dll на Windows 7

Всички операционни системи на Windows имат огромен брой вградени и допълнителни библиотеки с DLL формат. Те позволяват на програмите да имат достъп до тях чрез стартиране на предварително определен скрипт. По този начин има значително спестяване на място на твърдия диск, както и подобрена производителност. Един от тези файлове е libvlc.dll, отсъствието на което води до грешки при опит за възпроизвеждане на мултимедийни данни или стартиране на някои програми. Днес искаме да поговорим за това как да получите този файл и да отстраните проблемите, свързани с него в Windows 7.

Ние отстраняваме проблема с липсата на libvlc.dll в Windows 7

Библиотеката libvlc.dll не е задължителна, тоест по подразбиране тя липсва в операционната система Windows 7. Целта й е именно да помага при възпроизвеждане на файлове и се разпространява заедно с пакета с кодек. K-Lite Codec Pack се счита за най-популярния набор от кодеци и той ще бъде обсъден по-късно, а също така ще демонстрираме алтернативни решения на проблема, ако първият се окаже неефективен.

Метод 1: Изтеглете K-Lite Codec Pack

Дълги години K-Lite Codec Pack се счита за универсален набор от кодеци и помощни програми, които ви позволяват да взаимодействате по всякакъв начин с мултимедийни файлове (възпроизвеждане на видео и аудио). Libvlc.dll също е част от този пакет, следователно този метод е оптимален и се препоръчва за изпълнение на първо място. Можете да се справите със задачата с помощта на такива действия:

Изтеглете K-Lite Codec Pack от официалния сайт

 1. Следвайте връзката по-горе, за да стигнете до официалния сайт за набор от кодеци. Тук, през панела вляво, отворете секцията „Изтегляне“ .
 2. Отидете на страницата за изтегляне на пакета с кодеци, за да разрешите проблема libvlc.dll в Windows 7

 3. Изберете една от версиите за комплект. Препоръчваме да използвате монтажа „Пълен“ , тъй като той ще бъде оптимален за обикновените потребители.
 4. Избор на кодек за сглобяване за решаване на проблема libvlc.dll в Windows 7

 5. Когато отидете в папката на страницата за изтегляне, ще видите две огледала за изтегляне. Кликнете абсолютно върху всеки от тях, за да започнете изтеглянето.
 6. Започнете да изтегляте кодеци, за да разрешите проблема libvlc.dll в Windows 7

 7. Когато изтеглянето завърши, стартирайте съществуващия изпълним файл.
 8. Изпълнява се инсталация на кодек libvlc.dll, изпълним за Windows 7

 9. Може би на екрана се появява отделен прозорец с известие, че издателят не може да бъде проверен. Игнорирайте този сигнал, като кликнете върху бутона „Изпълни“ .
 10. Потвърждение на старта на инсталацията на кодека libvlc.dll в Windows 7

 11. Изберете нормалния режим на инсталиране и щракнете върху „Напред“ .
 12. Избор на опция за инсталиране на кодеци libvlc.dll в Windows 7

 13. Заедно с набор от кодеци ще бъде инсталиран плейър в системата. Можете да го оставите по подразбиране или да изберете друг инструмент от списъка.
 14. Избор на плейър по време на инсталирането на кодеци libvlc.dll в Windows 7

 15. Остава само да изчакаме инсталацията да завърши и затвори този прозорец.
 16. В очакване кодеци да разрешат проблема libvlc.dll в Windows 7

Трябва да рестартирате компютъра си, за да влязат в сила всички промени. Едва след това, опитайте отново да стартирате мултимедийния файл или програма, с които преди това са били наблюдавани грешки.

Метод 2: Инсталирайте ръчно липсващия файл

Ако след изпълнение на първия метод проблемът все още остава, възможно е поради някои системни конфликти разглежданата DLL да не е добавена в съответния раздел. В този случай ръчната инсталация с помощта на доказани инструменти ще бъде най-добрият избор.

Изтеглете DLL-FILES.COM CLIENT

 1. Ние ще вземем DLL-FILES.COM CLIENT за пример, тъй като този софтуер е тестван и е официален партньор на Microsoft. Следвайте връзката по-горе, за да изтеглите и инсталирате този софтуер. След като започнете, въведете „libvlc.dll“ в полето за търсене и кликнете върху бутона „Търсене на DLL файла“ .
 2. Ръчно търсене на libvlc.dll в Windows 7 чрез програма

 3. Трябва да се покаже само един резултат. Кликнете върху маркираната връзка като име, за да отидете на страницата за изтегляне.
 4. Отидете на страницата за изтегляне на libvlc.dll в Windows 7 чрез програмата

 5. Веднага ще ви бъде предложена оптималната версия на библиотеката, подходяща за операционната система, така че просто трябва да кликнете върху „Инсталиране“ .
 6. Избиране на версията на libvlc.dll в Windows 7, която да изтеглите чрез програмата

 7. Ще трябва да закупите лицензен ключ, тъй като DLL-FILES.COM CLIENT предоставя своите услуги срещу заплащане. Едва след това файлът автоматично ще бъде инсталиран в системната директория, в която се съхраняват всички DLL компоненти.
 8. Закупете лиценз за програма за инсталиране на libvlc.dll в Windows 7

Не всички потребители обаче могат да използват горния метод, в повечето случаи поради платена дистрибуция. Затова съветваме всички да се запознаят с аналозите, като отидете в друга статия на нашия уебсайт на линка по-долу.

Повече подробности: Как да инсталирате DLL в система Windows

Метод 3: Регистрирайте DLL в Windows

Препоръчваме да преминете към тази опция само след като опитате инструкциите, дадени по-рано. Факт е, че libvlc.dll може да бъде разположен в системната папка, но Windows няма да го види. Това се дължи на факта, че библиотеката не е регистрирана по време на инсталирането. В такава ситуация трябва да направите това сами, следвайки следващото ръководство.

 1. Отворете "Старт" , намерете "Командния ред" и щракнете върху него с RMB.
 2. Изпълнете командния ред, за да регистрирате libvlc.dll в Windows 7

 3. В изскачащия контекстуален списък изберете опцията „Изпълни като администратор“ .
 4. Изпълнете командния ред като администратор, за да регистрирате libvlc.dll в Windows 7

 5. Когато се появи прозорецът за контрол на потребителските акаунти, потвърдете намерението да разрешите на програмата да прави промени в компютъра.
 6. Потвърждение за стартиране на командния ред за регистриране на libvlc.dll в Windows 7

 7. В полето въведете regsvr32 /u libvlc.dll и натиснете Enter .
 8. Команда за регистриране на файла libvlc.dll в Windows 7

 9. Игнорирайте известието, което се появява, като просто го затворите. След това активирайте regsvr32 /i libvlc.dll .
 10. Втората команда за регистриране на файла libvlc.dll в Windows 7

След като извършите тези стъпки, можете незабавно да пристъпите към стартиране на видео, аудио или друг файл, с които преди това са възникнали грешки.

Метод 4: Проверете целостта на системните файлове

Поставяме тази опция на последно място, тъй като тя ще бъде ефективна само ако DLL компонентът, инсталиран в системата, по някакъв начин е повреден. Ето защо, не забравяйте да следвате предишните преди този метод, само за да не губите времето си за дълго сканиране на ОС.

 1. Пуснете командния ред отново като администратор. Ако направите това от името на редовен акаунт, сканирането няма да започне.
 2. Изпълнение на команден ред за сканиране на ОС за грешки с libvlc.dll в Windows 7

 3. В прозореца, който се отваря, напишете sfc /scannow и натиснете Enter .
 4. Команда за сканиране на системата за разрешаване на проблеми с libvlc.dll в Windows 7

 5. Изчакайте сканирането да започне. Напредъкът ще бъде показан като процент и след завършването ще бъдете уведомени, че всички грешки са коригирани или изобщо не са открити.
 6. Прогрес на проверката на системните файлове за грешки с libvlc.dll в Windows 7

За подробни инструкции за използването на помощната програма SFC вижте статията, като кликнете върху връзката по-долу. Освен това трябва да се отбележи, че по време на активирането на сканиране чрез SFC могат да се появят и грешки, което показва по-глобална повреда на системните файлове. Можете да ги поправите с помощта на помощната програма DISM, включена в Windows, и след това рестартирайте SFC. Това е написано и в съответните инструкции на нашия уебсайт.

Повече подробности:
Възстановяване на системни файлове в Windows 7
Възстановяване на повредени компоненти в Windows 7 с помощта на DISM

Остава само да рестартирате компютъра, така че промените, направени в системата, да влязат в сила и да няма повече проблеми с DLL. Възможно е обектът да е бил повреден поради действието на вируси, затова препоръчваме допълнително да сканирате системата с инсталирания инструмент за защита. Прочетете повече за това в отделен материал на нашия уебсайт по-долу.

Антивирусна програма за дезинфекция на компютър Kaspersky Virus Removal Tool

Повече подробности: Борбата срещу компютърните вируси

Сега знаете за четирите налични решения на проблема с липсата на libvlc.dll в Windows 7. Изключително рядко се случват такива ситуации, когато не се появи нито един от методите. След това трябва да обърнете внимание на самия софтуер или файла, който искате да стартирате. Вероятно проблемът е само в него и всички други мултимедийни обекти или софтуер функционират нормално.