DLL


Често, когато се опитате да стартирате някои програми или игри, се появява съобщение, че файлът shw32.dll не е намерен. Това е динамична библиотека за управление на паметта, която често се използва от много стари приложения, пуснати преди 2008 г. Подобен проблем възниква във всички версии на Windows.

Отстраняване на неизправности при shw32.dll

Отказът показва, че необходимата DLL е инсталирана неправилно, така че трябва да бъде добавена отново към системата. Струва си да се провери и анти-вирусната карантина, тъй като някои от тях смятат този безвреден файл за вирусен. Освен това е полезно да го добавите като изключите софтуера за сигурност.

Още подробности:
Възстановете файловете от антивирусната карантина, като използвате примера на Avast
Как да добавите файл към антивирусните изключения

Ако причината за проблема не е в антивирусната програма, тогава не можете да направите без да инсталирате необходимата библиотека сами.

Метод 1: DLL-Files.com Client

Клиентското приложение на популярната услуга DLL-Files.com е едно от най-удобните решения, тъй като работи в автоматичен режим.

Изтеглете DLL-Files.com Client

  1. Отворете приложението, след което въведете в лентата за търсене името на библиотеката, която търсите - shw32.dll - и използвайте бутона за начално търсене.
  2. Започнете търсенето на shw32.dll в програмата DLL-Files.com Client

  3. Кликнете върху намерения резултат - желаният файл съществува само в една версия, така че не можете да се объркате.
  4. Изберете shw32.dll в програмата DLL-Files.com Client

  5. Натиснете “Install” - програмата автоматично ще зареди и премести необходимата DLL на правилното място.

Изтеглете shw32.dll в програмата DLL-Files.com Client

Метод 2: Ръчно инсталиране на shw32.dll

Ако първият метод не ви подхожда с нещо, можете самостоятелно да изтеглите работеща версия на динамичната библиотека на компютър и да я копирате в системния каталог. За Windows x86 (32 бита) той се намира в C:WindowsSystem32 , а за 64-битова операционна система - C:WindowsSysWOW64 .
Ръчно преместете shw32.dll в системната директория
За да се избегнат недоразумения, препоръчваме да прочетете ръководството за самостоятелно инсталиране на DLL файлове, както и инструкции за регистриране на копирани библиотеки в системата.

Още подробности:
Как да инсталирате DLL в Windows системата
Регистрирайте DLL файла в Windows OS

Това завършва анализа на методите за отстраняване на неизправности с динамичната библиотека shw32.dll.