DLL


Библиотеката с име oleaut32.dll е системен компонент, който отговаря за работата с RAM. Грешки с него възникват поради повреда на посочения файл или инсталиране на неуспешна актуализация на Windows. Проблемът се проявява във всички версии на Windows, като се започне с Vista, но това е най-характерно за седмата версия на операционната система от Microsoft.

Отстраняване на неизправности oleaut32.dll

Има само две възможности за решаване на този проблем: инсталиране на правилната версия на актуализацията на Windows или използване на услугата за възстановяване на системни файлове.

Метод 1: Инсталирайте правилната версия на актуализацията

Актуализация под индекса 3006226, издаден за настолни и сървърни версии на Windows от Vista до 8.1, наруши функцията SafeArrayRedim, която разпределя границите на консумираната RAM за решаване на проблема. Тази функция е кодирана в библиотеката oleaut32.dll и следователно изглежда неуспешна. За да разрешите този проблем, инсталирайте подвързаната версия на тази актуализация.

Отидете на уеб сайта на Microsoft, за да изтеглите актуализацията.

  1. Следвайте връзката по-горе. След като изтеглите страницата, превъртете до центъра за изтегляне на Microsoft . След това намерете в списъка позицията, съответстваща на вашата версия и битовост на ОС и използвайте връзката „Изтеглете пакета сега“ .
  2. Отидете да изтеглите актуализацията KB3020338 за отстраняване на проблеми с библиотеката oleaut32 dll

  3. На следващата страница изберете езика "руски" и използвайте бутона "Изтегли" .
  4. Изтеглете актуализация KB3020338 за отстраняване на проблеми с библиотеката oleaut32 dll

  5. Запазете инсталатора на актуализацията на вашия твърд диск, след това отидете в директорията за изтегляне и стартирайте актуализацията.
  6. След като стартирате инсталатора, ще се появи предупреждение, щракнете върху "Да" в него. Изчакайте, докато актуализацията бъде инсталирана, след което рестартирайте компютъра.

Потвърдете инсталирането на актуализация KB3020338 за отстраняване на проблеми с библиотеката oleaut32 dll

По този начин проблемът трябва да бъде решен. Ако го срещнете в Windows 10 или инсталирането на актуализацията не доведе до резултати, използвайте следния метод.

Метод 2: Възстановете целостта на системата

Разглежданата DLL е системна компонента, така че в случай на проблем с нея трябва да използвате функцията за проверка на системните файлове и да ги възстановите в случай на повреда. Водачите по-долу ще ви помогнат в тази задача.
Komanda-уволнения-з-atributom-ScanHealth-V-Komandnoy-тактов-Windows-10

Урок: Възстановяване на целостта на системните файлове на Windows 7 , Windows 8 и Windows 10

Както можете да видите, отстраняването на проблеми с динамичната библиотека oleaut32.dll не е голяма работа.