DLL

X3DAudio1_7.dll е DLL файл, известен като 3D аудио библиотека, той е включен в пакета DirectX за Windows, разработен от Microsoft Corporation. Ако X3DAudio1_7.dll не присъства в системата, при опит за стартиране на приложението или играта може да възникнат грешки. Вследствие на това посоченият софтуер няма да започне.

Методи за решаване на грешката при отсъствие с X3DAudio1_7.dll

Изхождайки от факта, че X3DAudio1_7.dll е компонент на DirectX, логичното решение е просто да преинсталирате целия пакет. Можете също така да използвате специална програма, за да направите това, или можете да качите файл поотделно.

Такива ситуации могат да възникнат поради системна грешка или блокиране на DLL от антивирус, а също и когато две програми използват един и същ DLL файл. Ако изтриете някоя от тях, библиотеката, свързана с двете приложения, ще бъде изтрита. Тук можете да препоръчите добавянето на файла за търсене към софтуер за изключване или временно антивирусен софтуер за времето, когато инсталирате съответната програма.

Прочетете повече:
Добавяне на програма към антивирусно изключение
Как да деактивирате антивирусите

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

Клиент на DLL-Files.com - Това е софтуерът за автоматично отстраняване на проблеми с DLL библиотеките.

  1. Стартирайте софтуера и въведете "X3DAudio1_7.dll" в полето за търсене и след това натиснете клавиша "Enter" на клавиатурата.
  2. търсене на файл в DLL-файлове

  3. Кликнете върху намерения файл.
  4. избиране на файл в DLL файлове

  5. В следващия прозорец кликнете върху бутона "Инсталиране" .

инсталиране на файла в DLL файлове

Обикновено самото приложение инсталира правилната версия на библиотеката.

Метод 2: Преинсталирайте DirectX

За да изпълните процедурата, първо изтеглете DirectX инсталатора на мрежата чрез връзката, предоставена в края на следната статия:

Изтеглете пакета DirectX

  1. Стартирайте инсталатора и изберете "Приемам условията на това споразумение", за да продължи инсталирането. След това кликнете върху "Напред" .
  2. стартиране на директна инсталация

  3. Ако желаете, премахваме или оставяме отметка в полето "Инсталиране на панела" , кликнете върху "Напред" .
  4. продължете инсталацията directx

  5. Когато процесът на инсталиране завърши, кликнете върху "Завършване" .

завършване на директната инсталация

Забележка. Същата инсталационна програма DirectX работи с всички версии на Windows, включително Windows 7, 8, 10, Vista, XP и др.

Метод 3: Изтеглете X3DAudio1_7.dll

Друга възможност винаги е да изтеглите DLL файла отделно и да го копирате в определена директория. Това действие може да се извърши само чрез плъзгане на файла на библиотеката в папката "SysWOW64" .

копиране на файл

За успешното разрешаване на проблема се препоръчва да прочетете статиите, които съдържат информация за процедурата за инсталиране на DLL файлове и за регистрирането им в операционната система.

Прочетете повече:
Инсталиране на DLL
Регистрация на DLL